Kisalföld logö

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

Virág úr támogatókat keres

Virág György nem nyugodott bele a gönyűi polgármesteri hivatalban panaszára adott válaszba (Kisalföld, 2003. november 28.). Most helybéli támogatókat keres.
Virág György portája: A polgármester szerint elhanyagoltsága meghaladja a helyi bírságokkal, figyelmeztetésekkel rendezhető szintet.
A Virág úr nem alkuszik című cikk két fő kérdése a szemétdíj kötelező fizetése és a társadalmi beilleszkedés minimális szintje volt. Törzsök Gyula polgármester nyilatkozata nem elégítette ki Virág Györgyöt. Igazolandó, hogy van a nevén végrehajtható ingatlan, bemutatta a Vörösmarty u. 57. szám alatti ház fele részéről szóló tulajdoni lapot.

Virág György azonban más tekintetben sem elégedett a polgármesteri hivatal tevékenységével: – A gönyűi utakkal 1990 óta nem történt semmi, még mindig olyanok, mint a Rákosi-rendszerben voltak – állítja. Tovább akarja vinni ezt az ügyet, a szemétdíjjal egyetemben, ha kell, a parlamentig, az Igazságügyi Minisztériumig. – Hogyan vehet föl bárki – akár személy, akár szervezet – pénzt azért, amiért nem dolgozott meg? – kérdezi. A víkendtelkesek sem fizetnek, a hatvan évnél idősebb betegek sem, neki pedig ráadásul még nyugdíja sincs. Miként lehet egy hatvanöt éves embert a szemétdíjjal büntetni? Virág úr ezért gönyűi lakosok névvel, címmel ellátott támogató nyilatkozatait várja a Vörösmarty u. 57. szám alatti címre.

– Virág úr ingatlanjának elhanyagoltsága meghaladja a helyi bírságokkal, figyelmeztetésekkel rendezhető szintet – reagált minderre Törzsök Gyula. – Ugyanakkor olyan ingatlanra terhet tenni, amelyikre éppen meg akarunk alkudni, dőreség lenne...

Az utakról a polgármester elmondta: eddig összesen 110 millió forint értékben épült Gönyűn kerékpárút, lassítósziget, ’91–92-ben portalanítottak hét utcát. Évente átlagosan 1–2,5 milliót fordítottak az egyre romló utak állapotának megőrzésére, kavicsozzák, gréderezik azokat az utakat, amelyeket aszfalttal burkolni a csatornaépítésig nem lenne célszerű. Jövőre – bár a település önhibáján kívül forráshiányos – 5 millió forintos önrész bevonásával legalább 10–25 millió forintot szeretnének az utakra fordítani.

– A szemétdíjat nem az önkormányzat javára szedjük – mondta el Törzsök Gyula. A víkendtelkekre az ország legdrágább építményadóját vetették ki, ennek fejében a tulajdonosok konténereket kapnak az önkormányzattól – közvetve tehát jóval több szemétdíjat fizetnek, mint Virág úr. A rászorultak esetében méltányosságból megállapíthatnak díjmentességet, Virág úr azonban nem tartozik ebbe a kategóriába.
– Demokráciákban bármilyen „ügyet" bármilyen szintre el lehet vinni, de ahhoz valós és megfogalmazható érvekkel kell szolgálni. A kialakult demokratikus formák között falugyűlésen, fogadóórákon mindenkinek megadjuk a szükséges információkat – zárta nyilatkozatát a polgármester.

„ A környékükön félve járnak az emberek az időnként a ház mellől kirohanó kutyák miatt, hiszen volt, akit meg is haraptak már."
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A győri önkormányzat igényt tart a honvédgimnáziumra

A Kisalföld az elmúlt egy hónapban folyamatosan figyelemmel kísérte a Béri Balogh Ádám Honvéd… Tovább olvasom