Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Virág úr nem alkuszik

Virág György gönyűi lakos, megállapodott vásárjáró az igazát keresi. Azt mondja, a gönyűi polgármesteri hivatalban vesztette el, ahol packázni próbáltak vele. A községvezető más igazságot emleget.
A tényállás szerint Virág úr lakása ötven százalékban az önkormányzat tulajdona. Van neki azonban egy ígéretes telke, amelyiken ajtó-ablak nélküli romos épület áll. Erre az épületre, pontosabban az önkormányzattal közös tulajdon megszüntetésére tett neki ajánlatot a polgármesteri hivatal tavaly novemberben. Ingatlancserét javasoltak: Virág György az általa lakott házrészért és még egy bizonyos összegért cserében adja el az önkormányzatnak a romos házat az ígéretes telekkel. Virág úr azonban köszönte szépen, de nem tartotta elég előnyösnek a felkínált lehetőséget.

– Ha így nem, akkor majd úgy – mondta erre állítólag Törzsök Gyula polgármester. Virág úr szerint ezt követően megszaporodtak postaládájában a fizetési felszólítások. A lakatlan ház után eddig be nem fizetett szemétdíjat szedte be ily módon az önkormányzat, összesen mintegy százhatvanezer forint értékben. Virág úr, miközben fizetett, mint a katonatiszt – hiszen a felszólítások úgymond „foglalással", végrehajtói felhatalmazással érkeztek –, tiltakozni is próbált a szerinte méltánytalan eljárás ellen, de hasztalan: az önkormányzati rendelet a tulajdonjoghoz rendeli a szemétdíj-fizetési kötelezettséget.

Rendben van, a rendelet az rendelet, mondja erre Virág úr, nosza, fizesse ki akkor az önkormányzat is a szemétszállítási díj felét az után a lakás után, amelynek ötvenszázalékos tulajdonosa!

Mit mond erre Törzsök Gyula polgármester?
– Virág Györggyel szemben már eddig is pozitív diszkriminációt alkalmaztunk – állítja, nem tagadva, hogy a képviselő-testület döntése alapján valóban ingatlancserét ajánlottak a panaszosnak.

– Amikor Gönyűre költözött, szépen elbeszélgettünk. P nem kér semmit az önkormányzattól, de nem is fizet semmit – jelentette ki. – Nem akart adót fizetni. Ezt a közösséghez való hozzáállását hallgatólagosan tudomásul vettük, annál is inkább, mivel nincs a nevén végrehajtható tulajdon.

A társadalomról alkotott sajátos felfogására igazából akkor derült fény, amikor – kijelentésének megfelelően – gyermeke nem kapott iskolai támogatást. Ekkor megfenyegette a hivatal dolgozóit, rendőrt kellett hívni az esethez.

– Ami a szemétdíjakat illeti – folytatta a polgármester –, azokat a Komszol javára szedi be a hivatal. A beszedés a jegyző hatáskörébe tartozik. A díjat alapesetben az ingatlan használója köteles megfizetni, amennyiben a használó és a tulajdonos ugyanaz a személy, akkor a tulajdonos.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Péntektől karácsonyi ragyogás

Legalább 40 ezer égő adja fényét péntek estétől vízkeresztig Győr belvárosában, a… Tovább olvasom