Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Világtúrázó brazil kolléga a győri tűzoltóknál

Csodabogár, vagy megszállott kerékpáros a brazil Denizart Simoes-Sooza nyugdíjas tűzoltó, aki a világ legnagyobb túráját akarja megcsinálni kerékpáron. Hazájából 2008-ban indult útnak, közel 40 országon már átkerekezett, Magyarországra két héttel ezelőtt érkezett, megjárta többek között Mezőkovácsházát, Székesfehérvárt.
A Győri Tűzoltóság udvarára szerdán pedálozott be látogatóként Simoes-Sooza, ahol a helyi kollégák fogadták, s végigkalauzolva őt a laktanyában, megmutatták neki akülönböző szereket. Neki a műszaki mentő tetszett a legjobban, mint mondta, sokkal jobb mint náluk odahaza.

A világtúrázó Denizart Simoes-Sooza a győri tűzoltók egy csoportjával szerda délután. Fotó: Bertleff András
A világtúrázó Denizart Simoes-Sooza a győri tűzoltók egy csoportjával szerda délután. Fotó: Bertleff András


A 45 éves férfi tíz évig volt tűzoltó, aztán nyugdíjba ment. Braziliában ennyi idő után jár a szolgálati nyugdíj. Útját minden országban a kollégák segítik, a nyugdíjából és alapítványi támogatásból tartja fenn magát, s kerékpárját. Már négy bringát elszaggatott – kettőt elloptak tőle –, egyiket a londoni tűzoltóparancsnoktól kapta.

A győri látogatás után kerékpárjával és a mögé kapcsolt utánfutóval csütörtökön indul tovább Bécsbe a csodabogár nyugdíjas lánglovag.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Személyes kérdések állnak felmentésem hátterében˝

A győrújbaráti jegyzőt, dr. Tarjányi Tamást indoklás nélkül felmentette a képviselő-testület március 31-ével, a döntés okainak korábbi cikkünkben próbáltunk utánajárni. Tovább olvasom