Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

''Világosodik'' a megyeszékhely

Hogy esténként ne kelljen sötétben botorkálni az utcákon, ez a városnak idén 240 millió forintjába kerül.
Hogy esténként ne kelljen sötétben botorkálni az utcákon, ez a városnak idén 240 millió forintjába kerül. A lakossági fórumokon és a „jövőműhely" összejövetelein is, az utak állapota után a leggyakoribb téma Győrben a közvilágítás, erről hangzik el a legtöbb észrevétel, sok jobbító szándékú javaslat (például, miért égnek nappal is a lámpák, ha a környéken se látni szerelőt...). Nem véletlen tehát, hogy a város útkezelő szervezete különös gondot fordít a közvilágítás korszerűsítésére.

A megyeszékhelyen 13 ezer közvilágítási lámpa van, hozzávetőleg tehát minden tíz győrire jut egy-egy. Az eloszlás persze nem ilyen egyenletes, más a helyzet a Belvárosban, mint a peremkerületekben. Az elmúlt néhány évben sok volt a változás, a régi lámpákat (több ütemben) korszerű, energiatakarékosra cserélték. A közvilágítás így is évi 240 millió forintot emészt fel a város költségvetéséből.

A berendezések döntő többsége (65 százaléka) az önkormányzat, a többi az E.ON tulajdona. A műemléki környezetben, illetve frekventált helyen lévő épületek, területek (templomok, városháza, Káptalandomb) díszvilágítása is a városé. Megemlítendő, hogy a Széchenyi tér felújításának egyik „megelőző ütemeként" cserélték le a rideg, húsz méter magas lámpaoszlopokat a környezetbe illő kandeláberekre.
A közvilágítás korszerűsítése idén is folytatódik, a tavaly megtervezett, de idénre áthúzódó fejlesztéseket fontossági sorrendben végzik (elsőbbséget élvez a gyalogos-átkelőhelyek világítása). A tervezett nagyobb munkák között szerepel a Kisfaludy utca, a Honvéd liget, a Zöld utca, a Bástya utca korszerűsítése.

A közérdekű lakossági bejelentések alapján több külső városrészben is megindulhat a közvilágítás korszerűsítése, például a Váci Mihály utcában, a Szövő utcában, a Kultúrház úton, a Határ úton, a Tárnics utcában és a Tavirózsa utcában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új jelzőlámpák Adyvárosban

Több fontos győri csomópontban LED-es működésűre építik át a közlekedési jelzőberendezéseket. Tovább olvasom