Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Világjáró missziós szolgálat: Los Angelesből Győrbe érkezett 37 hallgató

Harminchét hallgató érkezett két és fél hete a Péterfy-iskolába a Los Angeles melletti Irvin Concordia evangélikus egyetemről. A fiatalok misszióként angolórákat, kreatív foglalkozásokat tartottak, karitatív munkát végeztek.

Tizenkét éve kezdődött a Péterfy Sándor Evangélikus Oktatási Központ és a Los Angeles melletti Irvin Concordia Egyetem együttműködése.

Azóta évente érkeznek elkötelezett amerikai hallgatók a győri intézménybe, hogy egyetemi képzésük részeként a világ számos országában, így hazánkban is szolgálatot teljesítsenek. A két és fél hete érkezett csapatot a napokban búcsúztatták az Öregtemplomban.

– Ezek a fiatalok fél évig útra kelnek, járják a világot Mongóliától Etiópiáig, Indiától Bolíviáig, Kínától Vietnamig.

Harminchét
Harminchét hallgató érkezett a Los Angeles melletti Irvin Concordia Egyetemről a Péterfy-iskolába, ahol misszióként angolórákat,
foglalkozásokat tartottak és karitatív munkát végeztek. Fotó: Lovász Erika

 


Európában hazánkon kívül Szlovákiába, Cseh- és Lengyelországba térnek vissza rendszeresen. Nagy öröm és kegyelmi ajándék számunkra, hogy mi is fogadhatjuk őket – említette lelkesen Hallgatóné Hajnal Judit igazgató.

– Jó volt látni, amilyen szeretettel, derűvel, kreativitással, állhatatossággal tevékenykedtek: angolórákat tartottak, bibliai foglalkozásokat szerveztek, a szeretetházban koncertet adtak és áhítatot tartottak, sőt, még aki igényelte, elmentek idősekhez és amire szükségük volt, segítettek nekik.

Jó volt megtapasztalni, ahogy megélik, sugározzák vallásukat, hitüket. Diákjaink rajongtak értük, sokat kaptak, de a kollégáim nevében is mondhatom, mi is sokat kaptunk tőlük.

És hogy a több mint egy évtizedes amerikai–magyar együttműködésnek a lelki, szellemi és hitbeli töltekezésen kívül még egy kedves "hozadéka" is termett, arról Berta-Somogyi Sarah Jane mesélt lapunknak.

– Nyolc évvel ezelőtt jártam először Győrben az Irvin Concordia hallgatójaként.

Nagyon tetszett az ország, a város és a Péterfy-iskola is, így négy és fél éve ismét visszatértem és ittragadtam, mert szerelembe estünk az intézmény egyik történelemtanárával, Berta-Somogyi Tamással, aki azóta bizony a férjem lett. Közös elhatározással maradtunk Győrben és nagy ajándékként éljük meg egymást és a közös szolgálatot is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állások Győrben

Győri kirendeltség és szolgáltató központ (ügyintézés helye: 9024 Győr, Bartók Béla út 2., tel.:… Tovább olvasom