Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Világhírű trombitaművész a Richter Teremben

Nem túlzás azt állítani, hogy a Győri Filharmonikus Zenekar november 24-i hangversenyén napjaink egyik legnagyobb tehetségű trombitavirtuózát köszönthetjük a Richter Terem színpadán.
A 36 éves Boldoczki Gábort a szakkritika generációja kiemelkedő alakjának tartja, a német Süddeutsche Zeitung Maurice André méltó utódjának nevezte. Boldoczki Gábor azon kevesek egyike, aki a világ legrangosabb koncerttermeiben lép fel, a legelismertebb zenekarokkal és karmesterekkel dolgozik.

Kilenc évesen kezdte a zenélést, miért éppen a trombitára esett a választása?
Édesapám is trombitált, az ő kezéből került hozzám a hangszer már kis gyermekként – mondta el lapunknak Boldoczki Gábor. Édesapám volt az első tanárom is, aki egyébként a kiskőrösi zeneiskola tanára a mai napig. A zenélés családunkban a mindennapok része volt. Ma már én is fontosnak tartom, hogy a következő generáció számára olyan impulzusokat adjak, ami a zene szeretetére, megismerésére ösztönzi a fiatalokat. Már gyakorlat, hogy a németországi koncertjeim előtt iskolákat látogatok, ahol mesélek a muzsikálás öröméről, az életről, a gyerekek pedig zenés produkciókkal készülnek.Sok hangversenyt ad világszerte, hogy került fel Győr is a koncerttérképre?
Valóban, szerencsére elég sok felkérést kapok a világ minden pontjáról. Éppen egy lengyelországi turné után vagyok, Krakkóban egy mesterkurzus megtartására is felkértek. Itthon viszonylag keveset lépek fel, ezért minden hazai koncertnek örülök. Mostanában csak jó hírek jutnak el hozzám a Győri Filharmonikus Zenekarról, komoly szakmai munkáról és fantasztikus győri koncertekről beszélnek a zenei berkekben. Ez természetesen engem is motivál, igyekszem megnyerni a helyi publikumot.

Mivel készül a győri hangversenyre?
A hangversenyen Haydn, Mendelssohn és Donizetti művei szerepelnek, ezért egy olyan – nem mellesleg gyönyörű és igazán virtuóz - Haydn trombitaversennyel készülök, ami jól illeszkedik a koncert hangulatába.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Paletta Hétvégi Vizuális Műhely kiállítása Győrben - képgaléria

A Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár Gyárvárosi Közösségi Házában megnyílt a Paletta Hétvégi Vizuális… Tovább olvasom