Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Világbajnokság lesz a folytatás?

A triatlon Európa-bajnokság remek reklámja volt Győrnek: az idelátogató külföldiek nagyszerű véleménnyel távoztak, az Eurosport jóvoltából pedig a nézők szerte Európában többórás élőközvetítést láthattak a városról.   Az Audi továbbra is szponzorálja a nagy sporteseményeket, amelyekből várhatóan a jövőben sem lesz hiány.

Jó propaganda volt

– Minden idők legnagyobb győri sportrendezvényén vagyunk túl – kezdi Jungi Csaba, a szervezőbizottság társelnöke, Győr alpolgármestere. – A triatlon Európa-bajnokság jó propagandája volt Győrnek, marketingszempontból felbecsülhetetlen, hogy itthon és az Eurosport jóvoltából szinte az egész kontinensen többórás élőközvetítést láthattak a városról. Reklámidőben ezt több száz millió forint sem fedezte volna. Jungi Csaba szerint a külföldiek elragadtatással beszéltek Győrről, a történelmi belváros feltáruló szépségei, a fesztiválok keretében felszínre törő kulturális értékek lenyűgözték az idegeneket.
– A szakmai megítélés szerint a sportág a sydneyi olimpia óta dinamikusan fejlődött, ennek köszönhető a magyarok viszonylagosan gyengébb szereplése. Ma már csak a háromszámos sportolók számíthatnak sikerre. Számunkra némi vigaszt nyújthat az utánpótlás helytállása – folytatja Jungi Csaba. – Az amatőrök versenyei nem voltak
zökkenőmentesek, de nekem is ugyanaz a véleményem, mint másoknak: más sportágakban sem szerepelnek együtt egy világversenyen profik és amatőrök. Ezen triatlonban is el kellene gondolkodni.
Győrött az utóbbi időben rövid idő alatt három Európa-bajnokságot kellett rendezni. A „sűrűsítés" a Nemzetközi Triatlon Szövetség kérésére történt – egy Világkupa-futam időpontja miatt egy héttel előrehozták a triatlon EB-t –, Jungi Csaba úgy véli: ez a sportdiplomáciai lépés segíthet, hogy Győr legyen a 2005-ös triatlon-világbajnokság házigazdája.

Örülünk, hogy adhattunk

A triatlon Európa-bajnokság egyik aranyfokozatú szponzora az Audi Motor Hungaria Kft. volt.
– Rendkívüli megtiszteltetésnek tartjuk, hogy szponzorálhattuk ezt a rendezvényt, örülünk, hogy adhattunk, és remélem, mindkét fél számára hasznos volt az együttműködésünk – mondja Lőre Péter kommunikációs igazgató. – Ez az esemény jól beleillik a koncepciónkba, amely szerint vállalatunk olyan sportrendezvényeket támogat, amelyek széles tömegeket szólítanak meg és nagy tömegeket vonzanak a versenypályák mellé. Bízom benne, sikerült hozzájárulnunk az Európa-bajnokság magas színvonalú megrendezéséhez.
Lőre Péter elmondta: a sportszponzori tevékenységükbe szervesen illeszkedett a triatlon EB, ahogy korábban a kajak-kenu világbajnokság megrendezését is segítették a céltorony felépítésével.
– Az Audi nemcsak a helyi gazdaság, hanem a helyi társadalom integráns részének is tekinti magát. Éppen ezért arra törekszik, tudjon adni a város polgárainak, javítson az életkörülményeiken. Ennek részét képezik a nagy sportos rendezvények. Ezért támogattuk most a triatlon Európa-bajnokságot, és szponzorálunk a jövőben is minden, a mi szempontjainknak és céljainknak megfelelő eseményt – fejezte be gondolatait Lőre Péter.

Kapcsolódó cikkek:

Balogh: Győr szép arca látszott (2002-07-08) >>
Felemás a magyar mérleg (2002-07-08) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sugárgép: augusztustól üzemelhet

Korábban hírt adtunk arról, hogy a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház onkológiáján a két sugárkeze-… Tovább olvasom