Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Viktóriát még mindig kísérti a bécsi eset

Győr–Bécs - Nem szégyelli, még mindig nyugtatót szed az a győri fiatalasszony, akit egy idős férfi kirablásának gyanúja miatt őrizetbe vettek a bécsi rendőrök.

Viktóriát egy idős férfi kirablásának gyanúja miatt – 20 hónapos kisfiától elszakítva – még augusztus 6-án őrizetbe vettek, majd két nap múlva, 500 euró óvadék ellenében szabadult. Foltányi Viktória ügyét október 12-én tárgyalja a bíróság.

Bármi megtörténhet a bécsi bírósági tárgyaláson – állítja a magát továbbra is ártatlannak valló Foltányi Viktória.

Viktóriát még mindig kísértik a történtek: meghurcolása, a két alkalommal elvégzett testüregvizsgálat ténye, s hogy kisfiától, családjától elszakították. A történteket olvasóink figyelemmel kísérhették, eszerint pedig a 27 éves édesanyát egy idős férfi kirablásának gyanújával vitték be a rendőrök egy bécsi játszótérről a 13. kerületi bécsi fogdára. Egy állítólagos szemtanú, valamint a sértett is azt vallotta: sötét hajú, magyarul beszélő és babakocsit toló nő lehet a tettes, s úgy tudjuk, akkor egy társtettes is szóba került. Foltányi Viktória viszont állítja: semmi köze a bűncselekményhez, ő ilyet nem követett el. Óvadék ellenében szabadult, és összességében ez a nemkívánatos ügy már a család és az ismeretségi-baráti kör vagy 2000 eurójába került.

– Október 6-án kell egyeztetnem a kinti ügyvéddel, aki állítólag az amstetteni rém ügyeiben is eljár – tudtuk meg a fiatalasszonytól, aki elmondta, ennyi idő elteltével is rossz érzés gondolni a történtekre, ráadásul ügyével október 12-én foglalkozik először a bíróság.

Mint korábban megírtuk, a 80 éves, állítólagosan kirabolt bácsi pénze meglett, egy 50–60 év körüli szemtanú viszont Viktóriára vallott.

Bizonyíték nincs, így ennek hiányában ejthetik is a vádat, s nem kizárt, az ismeretlen elkövető vagy elkövetők személyére soha nem derül fény.

– Korábban azt terveztük a párommal, Bécsben keresek magamnak én is munkát, erről a tervünkről azóta végérvényesen letettünk – nyilatkozta megkeresésünkre az édesanya. – Éljük az életünket, Bécset – ha csak tehetem – egyelőre nagy ívben elkerülöm, hisz az osztrák fővárosban történtek hónapokra megkeserítették az életünket, és még nincs vége...

Olvasóink írták

  • 2. FoltányiViki 2009. szeptember 29. 22:28
    „Szia Accra! Állítólag eldobták menekülés közben és egy idős nő vette fel és adta vissza a bácsinak, aki ezek után haza sétált! Ahogy mi gondoljuk ez a nő hátulról láthatott két futó nőt babakocsival és fekete hajjal ennyi elég volt neki a vádaskodáshoz és rendőrt hívott és a rendőrkocsibankocsiban ülve vadászott fekete hajú babakocsisra! Aminek én megfeleltem!”
  • 1. Accra 2009. szeptember 25. 21:02
    „Azt lehet tudni, hogy hogyan és hol "lett meg" az öreg pénze? Mert ott lehet a megoldás.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasárnapi túrák: két keréken Szlovákiában a Duna-parton

Október 4-én ismét kerékpáros kirándulást szervezünk: ezúttal a Duna szlovákiai oldalán tekerünk… Tovább olvasom