Kisalföld logö

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 7°C

Viktória kitart ártatlansága mellett

Győr - Pszichológushoz fordult a múlt héten három napig Bécsben fogva tartott Foltányi Viktória. Feldolgozhatatlan számára, ami történt, de családja körében szeretne mielőbb megnyugodni és több időt együtt tölteni a kisfiával.

Próbálja tartani magát és egye- lőre nem akar többet a megaláztatásáról beszélni az az édesanya, akiről korábban írtunk. A magát továbbra is ártatlannak valló Foltányi Viktória jogi tanácsadáson és panasznapon is járt. Ezenkívül családja egy uniós jogi tanácsadóval egyeztetett ügyében, s ha lezárul procedúrájuk, kártérítési igénnyel élnek az osztrák hatóságokkal szemben.

Szuchy Erzsébet pszichopedagógus véleménye szerint óriási megrázkódtatás lehet egy esetleges alaptalan gyanúsítás. A félelem, az idegen országban, az idegen nyelvterületen való magányosság érzete, a társtalanság és a megértés hiánya is hozzájárulhat egy fiatal édesanya személyiségének megingatásához.

– Sajnos többszöri megpróbáltatásról beszélhetünk, mert a lopásügyet tudomásom szerint még nem zárták le – nyilatkozta portálunk megkeresésére a szakember. – Ismételt vizsgálat és meghallgatás következik, a  ˝kabátlopási ügy˝ pedig negatív élményként ott marad a meggyanúsított fiatalasszony lelkében.

Szuchy Erzsébet elmondta még: kortól, nemtől, státustól függetlenül a fogdán történő vetkőzés és testüregnyílás-vizsgálat mindenkit megviselne, ám ennek előzményeként a fiatalasszonyt – Viktória elmondása szerint – senki nem hallgatta ki, hanem a rendőrség azonnal, drasztikus eszközökkel akarta bizonyítani bűnösségét.

– Egy ilyen ügy kapcsán az ember saját magával és környezetével is válságba kerülhet, mert vele ezt a szörnyűséget tették – szögezte le a pszichopedagógus. Ilyen esetben szakember segíthet a történtek feldolgozásában.


Segítség lehet

Akár a hiányos nyelvtudás, akár egy nem várt esemény, pl. baleset miatt hasznos lehet, ha nálunk van egy papírra felírva az idegen ország nagykövetségének elérhetősége. Jelen esetben a bécsi magyar konzulátus ügyeleti száma: 0043-66-43-150-156, illetve a fax: 0043-11-532-1117. Információink szerint az osztrák rendőrség három napon belül értesíti a bajbajutottakról a magyar konzulátust, portálunk úgy tudja, ez esetben írásban kedden, azaz öt nap múlva történt meg.

Olvasóink írták

  • 2. kahane1 2009. augusztus 19. 18:59
    „van benne igazsag!! Klagenfurt-ban en is megjartam igy!! ott sem volt semmifele tolmacs,annak ellenere hogy jeleztem,nem ertem amit mond!!!osszeutottek egy papirt amit mindenaron ala akartak iratni velem!!!
    termeszetesen nem irtam ala!! a birosagon azetan kiderult a turpissag!!!
    sem elnezest,sem mast,hanem csak na jol van na,es eredj!!!maig sem tudom igazabol mirol is volt szo!???”
  • 1. fortuna54 2009. augusztus 16. 14:28
    „Viktoria elmondása szerint,és ez egy pszichopedagogusnak elég? A szakember talán ön lenne,de milyen áron?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A baleset miatt nem volt ivóvíz

Nyúl - Elaludt vezetés közben és kitört egy tűzcsapot Nyúl központjában egy középkorú férfi. Emiatt… Tovább olvasom