Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Vihart kavart az igazgatói kinevezés a győri közgyűlésen

Győr - Elsősorban a Veres Péter-középiskola igazgatói kinevezése kavart vihart a csütörtöki közgyűlésen.

Elsősorban a Veres Péter-középiskola igazgatói kinevezése kavart vihart a csütörtöki közgyűlésen, melynek során a testület jobboldali többsége a komoly szakmai múlttal és tapasztalattal rendelkező belső jelölttel szemben az ilyet felmutatni nem tudó, hiányos pályázatot beadó, az iskolai meghallgatáson leszerepelt külső pályázó mellett döntött, annak ellenére, hogy mind a szakmai kamarák, mind a pedagógusok ellene szavaztak. „Az égbekiáltó alkalmassági különbség ellenére, ami védhetetlen" – mondta Eredics Gergely szocialista képviselő, aki szerint az egész pedagógusi szakma arculcsapása, ami a közgyűlés zárt ülésén történt. A másik vitás döntés a győrszentiváni Váci-iskola vezetőválasztása volt, ahol szintén az érintettek szakmai véleménye ellenére került egy részönkormányzati képviselő az igazgatói székbe.

A sajtótájékoztató teljes hanganyaga letölthető itt >>
(14,8 m, mp3)A csütörtöki zárt üléssel kapcsolatban Kun András képviselő meglepő döntést hozott: titoktartási kötelezettsége ellenére részleteket árult el a szavazásról.

– A városra esküdtem fel, nem a mutyizásra! Ami történt, az sem az eskümmel, sem a lelkiismeretemmel nem egyeztethető össze. Politikai döntés született, példája annak, hogyan lehet egy egész szakmát semmibe venni. Az ülésen feltettem kérdéseimet az oktatási bizottságnak, s kértem a képviselőket, indokolják meg, hogyan lehetséges, hogy több esetben a szakma, a dolgozók és a szülők egybehangzó véleményével ellentétes döntés született. Megkérdeztem azt is, rákérdeztek-e a nyertes jelöltnél – aki pályázatában egy neki bizalmat szavazó tantestületre hivatkozott –, vajon fenntartja-e a jelentkezését így is, hogy utóbbi nyilvánvalóan nem állt össze... Nem kaptam választ a kérdéseimre, sőt, Szijjártó Péter személyeskedésre hivatkozva berekesztette a vitát...

Eredics Gergely képviselőtársamnak már feltenni sem volt lehetősége a kérdéseit... – számolt be a zárt ülésen történtekről Kun András, aki a Veres Péter-iskolával kapcsolatos döntést követően új szavazást kért, mivel a jelöltet éppen a szükséges 19 szavazattal választották meg. – Adtam egy lehetőséget, hogy egy szavazattal visszalépjenek, s így érvénytelen legyen a döntés, de a pártfegyelem sajnos nagyon jól működött... – mondta.

Hasonlóan megdöbbentőnek nevezte azt is, hogy két, igazgatóválasztás előtt álló iskola, a Gárdonyi és a Baross esetében a Fidesz váratlanul előterjesztés-módosítást kért, hogy a pályázatokat nyilvánítsák érvénytelenné s a vezetők csak egyéves kinevezést kapjanak.

– Az indoklás az volt, hogy egy esetleges intézményi integráció miatt van erre szükség, amely során összevonnák a Barosst, a Gárdonyit, a Nádorvárosi Közoktatási Központot, valamint öt óvodát. Azaz egy elő nem készített, elő nem terjesztett és a szakmával semmilyen módon nem egyeztetett lehetséges összevonásra hivatkozva kellett így dönteni. Ha mi átszerveztünk évekkel ezelőtt, akkor most iskolaszétverésről, iskolabezárásokról van szó – véli Kun András.

Pomaranski Luca

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr is csatlakozik a kulturális fővároshoz

Többek között nemzetközi táncfesztivállal kapcsolódik Győr városa az Európa Kulturális Fővárosa 2010 címet elnyert Pécs rendezvényfolyamához. A partnerségről tegnap írt alá szándéknyilatkozatot a két város polgármestere. Tovább olvasom