Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Viharos pártülés heves szópárbajjal

Az MSZP Győr és környéke szervezetében Balogh József előbb egy városi képviselővel, majd az MSZP helyi elnökével került konfliktusba. A polgármester szerint a vitát lezárták, és cáfolta, hogy kijelentette volna, többet nem indul a polgármesteri székért.
A Kisalföld megbízható forrásból szerzett információi szerint a győri Herman Ottó utcai pártszékházban egy szocialista önkormányzati képviselő azt tette szóvá Balogh József polgármesternek, hogy vannak képviselők, akik lobbizással mindent el tudnak intézni, s olyanok is, akik szinte semmit.

Balogh mélyen zokon vette a kritikát, s meglehetősen emelt hangon reagált rá. Az MSZP Győr és környéke szervezetének elnöke, Apró Antal jelezte Baloghnak, hogy térjen vissza a kulturált hanghoz, ez azonban olaj volt a tűzre. Balogh immár Aprót vette célba, s a polgármester még ingerültebbé vált.

Több forrásból is megerősített információ szerint a vita odáig fajult, hogy Balogh József közölte Apró Antallal: menjen ki vele, ha valamit akar. A hírek szerint Apró ezt követően közölte a plénummal, etikai vizsgálatot kér maga ellen, hogy legyen írásos nyoma a kiabálásnak, végül azonban elállt ettől.

A kiabálás ténye mellett a jól értesültek tudni vélik azt is, hogy Balogh dühében közölte, polgármesterjelöltként ne számítsanak rá a következő választáson.

Megkeresésünkre Apró Antal elnök sem cáfolni, sem megerősíteni nem akarta információinkat, egyszerűen csak annyit közölt: no comment! Majd azzal biztatott bennünket, hogy a költségvetési vita lezárása után, feltehetőleg januárban a nyilvánosság elé áll, és személyi kérdéseket is érintő ügyekről nyilatkozik.

Balogh József polgármester véleményére is kíváncsiak voltunk. Az érintett először visszakérdezett, hogy ki vitázott és hol, majd miután közöltük vele információinkat, elismerte, hogy volt köztük vita, ezt azonban lezárták, s ezzel nem kíván foglalkozni. Balogh szerint a dolgok természetéből következik, hogy vitatkoznak. „Mind a ketten helyre tettük az egészet és nincs több közlendőm" – fogalmazott Balogh, aki cáfolta, hogy mérgében közölte volna: nem kíván indulni többet a polgármesteri székért.

– Egy éve komoly latolgatás tárgyát képezi, hogy a következő választáson induljak-e a polgármesteri székért, erről azonban még nem döntöttem, s ez a kérdés ott és akkor nem került szóba – fogalmazott Győr polgármestere.

MSZP-hez közel álló források szerint a vita hátterében nemcsak az áll, hogy Balogh túlhajtja magát kettős funkciójában, hanem az is, hogy sokan biztosra veszik a ciklus utáni polgármesteri visszavonulását, s máris jelöltekről és önjelöltekről beszélnek párton belül, még akkor is, ha ezt hivatalosan, a nyilvánosság előtt cáfolják a párt győri képviselői.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vége lesz a rapsicvilágnak

A haltermeléssel foglalkozó vállalkozásoknak az uniós csatlakozás után a folyóvízi halat nem lehet… Tovább olvasom