Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Vihar után az iskola teljes felújítására pályáznak

Nagyszentjános - Március elsején vihar pusztított esővel, jégesővel Nagyszentjánoson, ahol az iskola épülete is többmilliós kárt szenvedett. Az Emma névre keresztelt orkán tetőket és fákat rongált meg, erejére jellemzően volt olyan ház, amelynek a teteje egyszerűen eltűnt.
Kisalföld SMS 30/30-30-449

Egy hónapja, a vihar óta semmi nem történt az iskolánk tetejével. Csak a veszélyes, lógó cserepek, beázó tantermek vannak. Ki a hibás? Pénz van, de hova lett?
Nagyszentjánosi

Megsérült a település iskolája, ravatalozója, orvosi rendelője, volt olyan tetőszerkezet, amelynek a felét a szél mindenestől átdobta a szomszéd udvarára. Szerencsére emberéletben nem esett kár és nem kellett kiköltöztetni senkit. A helyreállítási munkálatokat azonnal megkezdték s még jut belőle bőven...
Az iskola tetőszerkezetének teljes felújítására van szükség. A munkálatok költségét pályázati támogatásból fedeznék. Fotó: Krizsán Csaba

Unger Vilmos polgármester lapunk érdeklődésére elmondta: vállalkozói szerződés keretében, reményeik szerint pályázati támogatással felújítják az iskolát – ennek összköltsége megközelíti a húszmillió forintot. A pályázatról a hónap végén döntenek. A munkálatok ideje alatt lekerítették az épület balesetveszélyes részét, a nevelők és a gyerekek is betartják a szükséges védelmi előírásokat, ugyanis a tetőszerkezet teljes felújítása szükséges.

Fotó: Krizsán csaba

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

400 milliót spóroltak a szabadegyetemmel

Győr - Százötvenedszer várja az érdeklődőket szombaton az Alapellátási Szabadegyetem a győri… Tovább olvasom