Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

Vigyázat, csalók! A Pannon-Víz Zrt.nem végez vízvizsgálatot

A napokban több győri és Győr környékén élő Fogyasztónk jelezte, hogy az ivóvíz minőségét megkérdőjelező telefonhívást kapott. Egy megnyerő modorú hölgy vízvizsgálattal egybekötött találkozót kér telefonon. A Pannon-Víz Zrt. nem végez és nem végeztet ilyen vizsgálatokat.

- A napokban több győri és Győr környékén élő Fogyasztónk jelezte, hogy az ivóvíz minőségét megkérdőjelező telefonhívást kapott. Egy megnyerő modorú hölgy vízvizsgálattal egybekötött találkozót kér telefonon.

A Pannon-Víz Zrt. nem végez és nem végeztet ilyen vizsgálatokat, biztosra vehető, hogy egy ügynök tevékenykedik a környéken, aki víztisztító berendezéseket próbál eladni.

Folytatódik tehát a furfangos ál-szakemberek tevékenysége, akik fantasztikus víztisztító berendezéseket mutatnak be és árusítanak.

A legújabb trükk, hogy egy egyszerű készüléket helyeznek a csapvízbe, amiből csodák csodájára hihetetlen gyorsan kiválik a "rengeteg káros szennyező anyag" vörösesbarna iszap formájában.

Az még nem lenne baj, ha egy kereskedő a saját portékáját dicséri, ha azonban egy másik termékéről valótlanságot állít, az hitelrontásnak minősül.

Az ügynök jól begyakorolt mutatványában ugyanis egyszerű elektrolízist mutat be. A kísérlet során ugyanis a vas elektródáról oldódik be a rozsda a vízbe, melyet furfangos módon a csapvízben lévő szennyeződésként mutatnak be.

"Nézzék, csak meg, mennyi szennyezőanyagot isznak meg egy pohár vízben, bezzeg a mi termékünkkel ez mind elkerülhető" valahogy így szól a jól begyakorolt termékbemutató egyik kulcs mondata.


Ha az ügynöknek valakivel mégis sikerül elhitetni a valótlanságot, egy-egy eladott berendezés után több tízezres jutalék üti a markát. A vízszolgáltató szeretné megelőzni, hogy bárkit becsapjanak.

A HVG nemrég nyolc különböző házi víztisztító berendezés vizsgálata után megállapította, hogy hét készülékben elszaporodhatnak a baktériumok, így ezek a berendezések kifejezetten rontják az ivóvíz minőségét. A kémiai kísérlet pontos leírása és a víztisztító berendezések tesztje megtalálható a www.pannon-viz.hu weblapon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugdíjasegyetem Győrben: Balladák, szólások, igazságok

Ha múltidézéssel kapcsolatos a Nyugdíjasegyetem témája, az könnyen utat talál a szenior hallgatók… Tovább olvasom