Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Vigi sírt, LL Junior suttogott

Az V. Szentiváni Nyári Fesztiválon fellépő sztárok közül a győri Petz-kórház gyermekosztályára csütörtökön segíteni érkeztek énekesek... és kakukktojásként egy sportoló. A többség nyilvánvalóan nem tudhatta, pontosan kinek és miért jut a 200 ezer forintos felajánlás. Amikor meglátták a tüdőfibrózisos kis Attilát, akiért, illetve 21 másik kis társáért ez a rendezvény szólt, mindenki meghatódott.
A tüdőfibrózis kezelésben nagy segítséget jelent az a 4,2 millió forintos gyógymellény, amelyet a Lurkó Alapítvány szerzett meg: egyelőre hitelbe. Az összegből 1,5 millió forint már ki tudott fizetni az alapítvány, a többit részletben törleszti. A Szentiváni Nyári Fesztivál szervezője öt éve, amióta a programsorozat elindult, segíti az alapítványt, idén is sztárokat és 200 ezer forintot hozott, amelyet a mellény törlesztésére szánnak.
A győri Petz-kórház gyermekosztályán Vigi, az Auróra jól ismert énekese annyit tudott csak kimondani, hogy Best of Aurórával készülnek a szentiváni fesztiválra, a punk banda vezére nyelte a könnyeit. LL. Junior is meglepetést okozott, amikor csak suttogva tudta elmondani, hogy minden ilyen jótékony rendezvényen ott a helyük. A koncertjén persze már lesz hangja. Bodnár Tibor, a Ladánybene 27-ből ki is mondta: "Sokszor hívnak segíteni, és sokszor segítünk is, de ritka, hogy látjuk és megismerjük azokat, akiknek adni tudunk."

A kórházi "fellépésen" ott voltak még a Lord zenekar zenészei és a szentiváni LK Beat tagjai is.

A legnagyobb meglepetést mégis Stark Péter, a Győri ETO FC csapatkapitánya szolgáltatta, aki korábban már megígérte, hogy a labdarúgó-társaival megbeszéli, és lehetőségeikhez mérten segíteni fogják Attilát, az alapítványt és termeszétesen a többi kisgyereket, Stark erre a sajtótájékoztatóra is eljött, s a saját nevében teljesítette az ígéretét: ő maga 100 ezer forinttal kiegészítette a szervezők 200 ezres felajánlását.

Fotók: H. Baranyai Edina

A jövő hétvégén megrendezendő fesztivál programja:

A közönség különféle zenei stílust felvonultató együttesek közül válogathat, ki - ki ízlése szerint. A Port.hu Nagyszínpadon napjaink legnépszerűbb együttesei lépnek fel, de találkozhatunk a '70- es '80- as évek sztárjaival is. A fesztivál első napján élő koncertet ad a Szupergép, az Auróra, a Lord, de állhatunk a kör közepén az Eddával és az estét valamint a püttyös labdát retro discóval Dévényi Tibi bácsi dobja fel. Második nap a "szerelemre született" Zoltán Erika; valamint a fiatalok nagy kedvence, a raggamoffin sztárja, L.L. Junior szórakoztatja a fesztivál látogatókat, de nézhetünk az ég felé Charlie-val, aki itt melegít be az amerikai turnéjára, illetve dúdolhatjuk a "Nem tudok élni nélküled" kezdetű örökzöld slágert az Apostollal. Végül utcabál hastáncosokkal és játszik az EFKO& Otto Band. A bulisorozat zárónapján a Főnix együttes; a '80-as évek újhullámos ska zenéjét játszó LK Beat; a mindenki által ismert, első magyarországi raggae-zenekar, a Ladánybene27; és a rendezvény megkoronázásaképp végül többek közt "Vidéki sanzon"-jával a Magna Cum Laude lép színpadra.

Az adrenalin szerelmesei is megtalják az V. Szentiváni Nyári Fesztiválon számításaikat! Ha az extrém mászófal nem elég, az őrület fokozható! Próbáld ki a bungee jumpingot vagy ne mondj nemet a kötélpálya nyújtotta élményeknek. Kedvező árak, a hatás mégis borítékolható...

Fesztiváljegy (3 nap) ára: 2009 forint (helyszínen és elővételben egyaránt); Kisalföld hűségkártyával elővételben 1500 forint; fesztiváljeggyel a gyermek játszó- és vidámpark ingyenes; valamint 6 éven aluli gyermekeknek a belépés díjtalan! Üdülésicsekk elfogadott.

Jegyek kaphatóak: Tourinform Irodákban, Alexandra Könyvesboltokban, Kisalföld Pavilonban valamint a helyszínen.

Az időpont: 2009. június 26- 28.
A helyszín: Győrszentiván, Váci Mihály út 3., Molnár Vid Bertalan Közösségi Ház- Szabadtéri Színpad

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rablás egy győri játékteremben

Győr - Félmillió forintot zsákmányolt csütörtökön hajnali fél háromkor egy símaszkos férfi Győrben,… Tovább olvasom