Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Vigasságok mindenfelé

Augusztusban még számos helyen fognak falunapot tartani megyénkben, melyek nagyon népszerűek.
Bezin például nemcsak szemet gyönyörködtető kiállítás nyílt a falu szülötte, Kónyáné Kovács Ildikó keramikus munkáiból, de – a község összefogásának eredményeként – a múltat idéző helytörténeti kiállítás is várta az érdeklődőket. A falu focipályáján kispályás mérkőzéseket szerveztek, s a bogrács ízletes vörösboros őzpörköltet rotyogtatott.

A Villa Romana Napok kétnapos fesztiváljára a romándiak már javában készülnek. „Római falu" elnevezéssel az ősök előtt is tisztelegnek ezzel a helybéliek, hisz a korabeli feljegyzések szerint itt, a Bakony lankáin két kisebb római település mellett egy nagyobb főúri rezidencia is jól megfért egymással. Müller Gábor polgármester látványos és érdekes programokat ígér augusztus első hétvégéjére, aminek újdonsága a római harcikocsi-bemutató.

A gyerekek kezükbe vehetik az íjakat, a lándzsákat és kipróbálhatják a hordólovaglást is. Az érdeklődőket a győri Albatrosz tánccsoport bemutatója, a szombathelyi Embassy zenekar koncertje, valamint egy valódi kongashow szórakoztatja. A falunap megszervezéséhez a megyei önkormányzat mellett számos szponzor és segítő, valamint a helyi önkormányzat is hozzájárult.

Augusztus 13-án, szombaton virágkarnevált szerveznek Pázmándfalun, mazsorettes felvonulással, színpadi műsorral. Polcsik Emilné főszervező elmondta, a rendezvény elsődleges célja a helyiek szórakoztatása, hiszen a falunapokon kívül alig akad más közösségi program. Idén egyébként úgy hírlik, a falunap anyagiak híján elmarad. A szomszédos Győrságon tavaly óriási siker fogadta a lovasbemutatóval és -versennyel egybekötött falunapot, ahová a régióból is sokan érkeznek.

– Sikerrel pályáztunk a megyei önkormányzathoz, a többi pénzt pedig szponzorok és cégek adják össze – tájékoztatott Csóka István polgármester. – A győrsági Hagyományőrző és Lovas Egyesület is részt vesz a szervezésben és szponzorgyűjtésben, de a futballpályán főzőversenyt is rendezünk és nem hiányozhatnak az erős emberek sem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bujtor: Jöjjenek a fiatalok!

Bujtor István egyike azoknak a gáláns úriembereknek, akikből már csak mutatóba akad néhány. Kiváló… Tovább olvasom