Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Vigasságok a Bakonyalján

Lázi, Écs, Kajárpéc és Ravazd szerdától négy napon át színvonalas programokkal várja a kikapcsolódni szándékozókat.

A Bakonyalji Vigasságok olyan befogadó térségi összművészeti fesztivál, amely integrálni, megmozgatni, közönség elé tárni próbálja a régióhoz tartozó civil és kulturális szervezetek, vállalkozók, önkormányzatok által kitalált, létrehozott kulturális és közösségi produktumokat – a műsorfüzetben e szavakkal invitálják az érdeklődőket a szervezők.
A győri Rómer-ház és a Mediawave Alapítvány bevallottan csak koordináló és nem programszervező szerepet kívánnak betölteni, bár természetesen megszervezik saját programrészüket a rendezvényen.

A Bakonyalji Vigasságok szerves részét képezik azok a helyi hagyományokra és a községekben élő képzőművészek, valamint mesteremberek oktatótevékenységére építő táborok, amelyek kis közösségben előkészítik, megelőlegezik a fesztivál programját, szellemiségét. A szervezők (tréfás) távlati célja, hogy a régió minden portája rendezze meg „saját fesztiválját, táborát", aktívan hozzájárulva ezzel közössége megtartásához, önbecsülésének növeléséhez, erősítve ezzel a saját kultúra megőrzésének fontosságát.
A program, mely tehát már holnap kezdődik, kellemes és érdekes időtöltést ígér.

A szerdai műsor

Helyszíne:

Kajárpéc, művelődési ház (szervezők: Zugó Zoltán és Vajda Violetta).
Kézműves-kiállítás és -bemutató a Ravazdi Kézműves- (szőttesek, bőrmunkák) és Életmódtábor (saját sütésű kenyér és keletlen – helyi specialitás – kóstolója) munkáiból és archív fotókból.
20 óra: Paniks- (Szabadka, Vajdaság) koncert.

A Lajkó Félix nyomdokain járó csapat finom, de lábakat megmozdító, táncra perdítő balkáni muzsikája a Mediawave 2003 Fesztivál egyik legnagyobb meglepetése volt, ami után sok magyarországi meghívást kaptak (Művészetek Völgye, Szekszárd, Bilibáncs Fesztivál stb.).
21 óra: W. Shakespeare–Buzás M.–Zugó Z. (Kajárpéci Vízirevü): Kajárpéci Otelló. ZVTT – zenés vásári tánctragédia – ősbemutató.
22 óra: Pajzán népdalok.

Ilon néni a vajdasági lakodalmak színfoltja, pajzán magyar népdalaival segíti fokozni a mulatságok hangulatát (csak 18 éven felülieknek).
22.30 óra: Táncház a Tükrös együttessel.
A magyar népzenét játszó Tükrös zenekar fő célkitűzése a hangszeres magyar népzene minél hitelesebb tolmácsolása, stílusos előadása, szórakoztató formában.

(A vigasságok programját a Kisalföld mindennap közli.)

Részletes program itt >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eladják a Vasas Otthont?

Ha eladják a Vasas Otthont, a benne működő kulturális egyesületeknek költözniük kell. Pedig tagjaik… Tovább olvasom