Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Vidéken is megvalósuló esélyegyenlőség

Budapest–Győr - A minap Budapesten írt alá együttműködési megállapodást Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter, valamint dr. Kállai Ernő, a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosa.
Ennek alapján válik lehetővé, hogy a Szociális és Munkaügyi Minisztérium által működtetett Országos Esélyegyenlőségi Hálózaton keresztül a vidéken, kistelepüléseken élő, valamelyik kisebbségi közösséghez tartozó emberek sérelmeikkel bátran és közvetlenül fordulhatnak a kisebbségi biztoshoz. Panaszaik ezen az úton jutnak el az ombudsmanhoz. Mindezt a megállapodás szerint a megyei esélyek házai által legalább hetente két alkalommal biztosított ügyfélfogadással valósíthatják meg, mégpedig a kisebbségi biztos hatáskörébe tartozó ügykörben.

Nos, Győrben a megyei esélyegyenlőségi koordinációs iroda, amelyet egyszerűen Esélyek Háza néven ismernek, elsők között teljesíti az esélyegyenlőség előmozdítása, az egyenlő bánásmód elveinek tiszteletben tartása és az emberi jogok védelme iránti elkötelezettségből származó ilyen irányú feladatokat. Az emberi jogok széles körű érvényesítését valósítják meg azzal az ingyenes jogsegélyszolgálattal, amelyet hetente kétszer tartanak az Apáca utca 18. szám alatt. Keddenként 14 és 16 óra között dr. Tóth Katalin, csütörtökönként pedig, ugyancsak 14 és 16 óra között dr. Kovács Lajos jogász válaszol azokra a kérdésekre, amelyeket koruk, nemük, családi állapotuk, nemzetiségük, fajuk, származásuk, szexuális irányultságuk, vallásuk vagy politikai meggyőződésük miatt diszkriminációt elszenvedett személyek tesznek fel.
Ezek a tanácsadások arra is lehetőséget nyújtanak, hogy az országgyűlési biztoshoz juttassák az észrevételeiket azok, akik megítélésük szerint valamely hatóság (közszolgáltató) eljárása, ennek során hozott határozata, intézkedése vagy azok elmulasztása következtében nemzeti, etnikai kisebbségi jogaikkal összefüggésben sérelem ért, vagy ennek közvetlen veszélye áll fenn.

Sáhóné Lajkó Zsuzsanna, a győri Esélyek Háza vezetője elmondta, hogy februártól ezt a jogi tanácsadást vidéken is igénybe lehet majd venni. Ennek helyéről és időpontjáról az iroda honlapján is lehet tájékozódni. A jogi tanácsadáshoz a bejelentkezéseket pedig a 96/528-291 és a 96/528-292-es telefonszámon várják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

`Beszélő` segédeszközök a kölcsönzőből

Győr - Kevés a sorstársakat foglalkoztató munkahely, egyre népszerűbb a vakok és gyengénlátók… Tovább olvasom