Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Vidék felé nyit az SZDSZ

Győr-Moson-Sopron - A szabad demokraták elnöke, Retkes Attila a pártnál folyó változásokkal elérhetőnek tartja, hogy 2010-ben parlamentbe juthatnak.

˝A liberalizmus nem lehet tartósan szitokszó Magyarországon˝ – mondta az elnök Győrben szerdán.

Országjáró körúton van az SZDSZ új elnöke, Retkes Attila, aki Győrben tartott sajtótájékoztatót tegnap. A pártvezető elöljáróban elmondta:

– Nagyon nehéz helyzetben van az SZDSZ, a korai, rendszerváltáskori sikerekhez képest tizedére zsugorodott a támogatottsága. Ezért a tisztújító közgyűlést követően egy teljes újratervezési folyamatot indított el a párt. Több tanulmány, szakértői anyag és az ügyvivők munkája eredményeképpen elkészült az új politikai irányvonalat tartalmazó dokumentum.

Retkes Attila
Retkes Attila

A szabad demokraták hét szakpolitikai kabinetet állítottak fel, hogy az elvi politizáláson túl gyakorlatias válaszokat tudjanak adni a 2010-es társadalmi problémákra.

– Cél, hogy legyenek liberális válaszok, hiszen nem a liberalizmus, csak az SZDSZ vesztette el a támogatottságát – idézte Szentkuti Károly megyei elnököt Retkes Attila. – Lehet, hogy valamit rosszul csináltunk, itt a korábbi vezetési stílusra, konkrét döntésekre gondolok, amelyek miatt elvesztette támogatottságát az SZDSZ.

– A párt alapvető célja, hogy a következő országgyűlési választások után is parlamenti párt maradjon, s önálló frakciót tudjon alakítani – mondta Retkes Attila, s többek között hangsúlyozta:

– A főváros és a vidék közti törésvonalat meg kell szüntetni, ezért a párt radikálisan változtatni akar vidékpolitikáján. A nemzeti polgári liberalizmusnak az SZDSZ-ben éppúgy helye van, mint a környezetvédelmi elkötelezettségnek vagy a szociális érzékenységnek.

dr. Tavasz Tibor
dr. Tavasz Tibor

Az elnök a szakpolitikai kabinetek között említette az önkormányzati és várospolitikait, amelyet Szentkuti Károly vezet. Egyben bemutatta az SZDSZ Győr és környéki szervezetének elnökét, dr. Tavasz Tibort.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy év, négyszáz új lakó

Harminckétmillió forintból bővítették a győrladaméri iskolát. Az önkormányzat nem tud pályázni a… Tovább olvasom