Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Vezetőváltás: szabadság, sok sport

Kunsziget – Elvem, hogy nyitottságra van szükség a gyermekek felé, ezért a tanáraink ajtaja mindig nyitva áll minden diák és szülő előtt.

 Kell a gyerekeknek a szabadság, igaz, ez nem csaphat át szabadosságba – vallja Samodai Imre, az új kunszigeti iskolaigazgató.

Kunsziget az egyetlen település a megyében, ahol nincs gond az alapítványi tagiskolaként működtetett általánossal, pedig eleinte a legnagyobb ellenállás – igaz, csak a pedagógusok részéről – itt fogadta a váltást. Innen nem vonult ki a Vocational Academy Alapítvány, amely 2007 szeptemberétől több kistelepülésen működtette az oktatást, de jobbára csak egy tanéven át. Kunszigeten megoldott az oktatás finanszírozása, ami máshol komoly gondokat okozott. Az önkormányzat a kezdetektől anyagi hozzájárulást vállalt, mivel az állami normatíva nem elég a költségek fedezéséhez. Így a nyolc évfolyamos oktatás helyben biztosított.

˝A váltás utáni időszakot szerencsésen, sikeresen átvészeltük és a magunk számára is magasra tettük a követelményeket˝ – így fogalmaztak a tagiskolává váláskor Kunszigetre került tanítók, tanárok.

Idén májusban Endrődy József szakmai előrelépési lehetőséget kapott, a megyei pedagógiai intézet alkalmazottja lett. Ekkor a tantestület egyik tagját, Samodai Imrét bízták meg az igazgatói feladatokkal, aki Mosonmagyaróváron született, Mosonszentmiklóson él. A Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumba, majd a Pázmány Péter Katolikus Egyetem történelem–szociológia szakára járt, diplomát a Károli Gáspár Református Egyetemen szerzett. Tanári pályáját a Prohászka Ottokár Orsolyita Közoktatási Központban kezdte; óraadóként tanított történelmet. Mivel szerződését nem hosszabbították meg, Kunszigetre felvételizett.

– Mindenképp meg kell tartani a tantestületváltás után általunk elért szintet, sőt, ha lehet, emelnénk. Szeretném, ha iskolánk még jobban nyitna a sport felé, amire kedvezőek a feltételek, a lehetőségek a községben. Gondolok a tornacsarnokra, a műfüves pályára – szögezte le az új igazgató.

Olvasóink írták

  • 1. pen 2009. november 27. 19:27
    „1.A kezdetekhez képest akkor szinte mindent fizet az önkormányzat?
    2.A tanárok ellenállásához azért csak csatlakozott 25 olyan szülő aki felmérve a Voki szintjét elvitte a gyerekét,gyereküket másik iskolába.Szerintem a 25 legjobb vagy közel a legjobb képességű tanulóról van szó.
    3. 25% azért nem olyan pici tényező !!!!!
    4.Az állami normatíva akkor sem volt elég amikor még nem a Voki "fennhatósága" alatt volt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három lövés a városháza mögött

Ötvenhat november negyedikén hajnali négy órakor három lövés dördült el a győri városháza hátsó… Tovább olvasom