Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Vezetés közben halhatott meg az idős férfi

A győri Városházánál ütközött először autójával az idős férfi, aztán a Mártírok útján két autónak ütközve állt meg.
Egy hatvanhárom éves győri férfi szombaton délelőtt a Szent István úton haladt autójával. Ismeretlen okból már a győri Városháza előtt ütközött egy másik autóval, ám még többszáz méter tovább haladt. Kocsis Tünde, a megyei rendőrkapitányság szóvivője elmondta, hogy a Mártírok úti töltőállomáshoz érve még két gépjárművel ütközött, ezek állították meg a kocsit: sofőrje az életét vesztette.


Fotók: H. Baranyai Edina "Az eset körülményeit illetően felmerülhet, hogy a sofőr rosszul lett, ám halálának pontos okát a hatósági boncolás állapítja majd meg" - mondta a szóvivő.

A balesetben egy másik érintett gépjármű utasa is könnyű sérüléseket szenvedett. Az összes anyagi kár körülbelül 1,5-2 millió forint.

Olvasóink írták

56 hozzászólás
 • 56. fortuna54 2009. december 16. 13:26
  „Elemér,igazad van.Az én orvosom is ezt mondgya,és ugy is érzem magamat,a 73 évemmel.Egézséges életmód,nyugodt családi élet,és szerencse.”
 • 55. elemér 2009. december 15. 23:59
  „Aki fiatalon nem tanul meg vezetni az idös korában se tud, söt rosszab lesz. Az vezet jól aki biztonságosan vezet. Mikor az ember elmul 40 éves, akkor az öregedés rajta mullik. Aki józan, normális életet él az elönyben van. Nekem az orvosom azt mondta hogy 20 évvel az átlagnál fiatalab vagyok.”
 • 54. fortuna54 2009. december 14. 18:41
  „fafa. Aki hülye,az ugye kergemarha-kor.”
 • 53. fafa1992 2009. december 14. 18:06
  „Vanessa:
  Én a múltkor hogy jártam: A Fehérvári úti Spar-ból jöttem, és kanyarodtam volna a Fehérvári útra. Piros volt a lámpa, úgyhogy a vonalnál megálltam. Mögöttem egy Audi A4 ácsorgott, aki egyszer csak gondolt egyet, megelőzött, és visszatolatott elém... Na most eközben a Fehérvári útról éppen egy nyerges vontató kanyarodott, aki milliméterek híján éppen csak el tudott kanyarodni... Mer őfelségének nem derogál egy Skoda mögött állni...
  Ja és a másik, ami elég veszélyes dolog, hogy figyeljétek meg, a legtöbb prémium kategóriás kocsin valahogy nincs index... szerintem feláras lehet, vagy én nem tudom...

  Na és akkor ami az életkorokat illeti:
  Kis guglizás után a következőre bukkantam:
  ...
  ifjúkor 18-22 év
  felnőttkor 22-60 év
  öregkor 60-80 év
  ...
  Szóval az egy dolog, hogy mi egy 60 évest nem tekintünk öregnek, de hivatalosan mégis csak az. Ennek tudatában viszont a cikk irója teljesen megfelelően járt el, amikor "idős férfi/nő"-t írt.”
 • 52. fortuna54 2009. december 14. 16:15
  „Egyszer volt már 60éves idös nö,most meg egy 63 éves idös férfi. Szerintem az ujságíró ovodások már megtanulhatnának illedelmessen irni.Ha ök ezt nem teszik,mit várhatnánk a sok müveletlen hozzászólo irásához.Remélem,most is engem moderálnak.”
 • 51. vanessa 2009. december 14. 11:32
  „szép napot!miért baj ha valaki ovatos,be tartja a szabályokat?hány fiatal megy a halálba felelötlen vezetési stilussal,hány vétlen áldozat van akik mások felelötlensége miatt halnak meg az utakon,jó lenne mindenki elgondolkodna,volt muikor elöttünk állt a sor mert egy traktor ment elöttünk,erre a mögöttünk levö elözni kezdett zárovonalnál,majdnem frontális ütközés lett mert közben szembe jött egy másik kocsi,megint a vétlen lett volna az áldozat,ja mert nem szeret senki a sorban lenni,mindenki első akar lenni”
 • 50. bobymancs 2009. december 14. 08:37
  „Lehet,hogy rosszul lett az illető,talán kiugrott a vérnyomása,mert éppen hidegfront érzékeny volt. Ez borzasztó,de egyre több fiatal hal meg hirtelen,nem csak az idősek rizikója.
  Apropó,IDŐSEK! Elgondolkoztam a témán.
  Majd 65 éves szakácsnők keverik a hatalmas evezőlapátokkal a 400 literes főzőüstökben a tésztát.
  Az ápolónők emelgetik a 130 kg-os betegeket az ágyban.
  A tanárok "türelmesen" oktatják,nevelik a leterhelt,agyonkínzott gyerekeket. Frusztráltak mindannyian,mivel cipelik a 11 kg-os/LEMÉRTEM/ iskolatáskát minden nap,korán kelnek,későn kerülnek ágyba,játszani nincs idő.
  Bocsánat,nem folytatom,mert el is tértem az eredeti témától!
  DE ! Valóban nem kell 65 évesig idősnek titulálni az embereket,ugyanis akarnak vagy sem,topon vannak.”
 • 49. fafa1992 2009. december 13. 17:21
  „Kedves Viperetta!
  <moderálva...>
  "a zebrán szinte csak ifjó vezetők gázolnak,mert mennek eszetlenül" - Azt az ér tegyük hozzá, hogy az idősek meg azt hiszik, hogy a zebrán nekik minden esetben elsőbbségük van, és körül sem kell nézniük, mielőtt lelépnek. Nem egyszer láttam már, hogy idős bácsi/néni odaér a zebrához, meredten nézi a földet, és ő megy... Na most ha emberünk így lelép, és nem tűnik fel neki, hogy egy (tegyük fel szabályosan közlekedő) autó közelít felé. És ha az az autó 8 méteren belül van, amikor a gyalogos lelép, akkor talán nem a sofőr a hibás...
  Nyilván rengeteg fiatal van, aki azt hiszi, hogy a ő megy 70-nel, akkor majd menő lesz. De ne felejtsük el hozzátenni, hogy van egy pár 70 éves is, aki úgy hiszi, rá nem érvényesek a szabályok.
  Lakott területen belül egyértelműen ezek a veszélyesebbek, mint a 40-nel, megfontoltan haladók.
  De Még mindig úgy gondolom, hogy városból kiérve fordul a kocka. Ugyanis ha 120-szal elhúz mellettem valaki, az engem különösebben nem zavar (nyilván nem szabadna neki így menni, de hát biztos nagyon gazdag...). Viszont ha 50-60-nal megy előttem valaki, az igenis akadályoz engem, szabályosan haladót, és veszélyes is.
  Igazából szerintem nem lehet igazságot tenni, mert valamilyen szinten mindenkinek igaza van.
  Ja, és a 60 éveseket még én sem sorolnám az idősökhöz... Még egy 65 éves is tud teljesen normálisan vezetni...”
 • 48. viperetta335 2009. december 13. 16:06
  „Nekem is furcsa,hogy 63 éves "idős embert" emlegetnek itt...Miközben még javában dolgoznia is kell...Meg néhány önmagától eltelt ifjonc arról értekezik,hogy "hatvan felett már..."stb.vége mindennek,de azért a "topon" szót két p-vel nyomja ide,mert szétveti az IQ.Fiatalok is kapnak szívrohamot és tüdőembóliát,ifjú,jókötésű sportolók halnak meg a pályán.A halál ugyanis nem válogat,jön,nem köszön.Hogy most történt egy ilyen eset,nem kellene lecsapni a lehetőségre,hogy ebből lehet egy kis generációs vitát csinálni és egymás vezetési stílusát fikázni.
  Szerintem meg az óvatos vezető árt kevesebbet,mint a hebrencs fiatal,pl.a zebrán szinte csak ifjó vezetők gázolnak,mert mennek eszetlenül.És igen,ahol 90-nel lehet menni,ott nem kell 120-szal tekerni,mert a lámpa neki is piros,ezt látja már akkor,mikor még javában nyomja a gázt,a bunkója...Úgyhogy annyira ne legyen meghatva magától senki,mert kap egy jogsit.Észnél kell lenni.”
 • 47. fafa1992 2009. december 13. 15:05
  „40.:
  "sok idős ember óvatossabban vezet,mint sok fiatal" - Nem sok, hanem a legtöbb, és pont ettől lesznek veszélyesebbek. Valljuk be, egy 60 évesnek sincsenek már a topon a reflexei, és ezzel tisztában is vannak, ebből következően vezetnek óvatosan. Na most amikor megy előtted egy ilyen 40-nel városban, és sietsz valahova, nem tudsz 50-nel menni, mer előtted sz@rakodnak, ha meg meg akarod előzni, bőven túlléped az 50-et...
  "tegnap a a tesco felé 120 al mentek el melletünk" - Na ez meg a másik, hogy elég sokan nem veszik észre (már ha a győri nagy tesco-ról beszélünk), hogy kiértek a városból, elhagyták a Győr vége táblát. És ilyenkor merül fel bennem a kérdés, hogy ki a veszélyesebb rám, mint 90-nel, szabályosan haladó egyénre? A 120-szal mellettem elhúzó fiatalok, vagy az előttem totyorgó öregek... Szerintem utóbbi. Az meg már más kérdés, hogy utána a fiatal majd kapja a csekket, de az nem az én gondom. :)
  Azt sem tartom egyébként megoldásnak, hogy ezeknek az embereknek ne adjanak jogsit, mert nekik is ugyanúgy joguk van hozzá. Talán egy felső korhatárt húznék, olyan 80-90 év körül, mert ők már a "hűdenagyonveszélyes" kategóriába tartoznak.
  Na és a cikkre visszatérve: Ennél az esetnél mi van, ha már halott volt, amikor ütközött? Mert olyan szépen megy itt a vita az idősek kontra fiatalok vezetési stílusáról, de ha rád jön a szívroham, és meghalsz, majd ezek után az autó (immáron élő sofőr nélkül...) ütközik valamivel vagy valakivel, akkor ott nem hiszem, hogy a sofőr hibájából következett be a baleset.
  Na mindegy," röviden" ennyi a véleményem a dologról. :P :)”
 • 46. Powerarc 2009. december 13. 14:38
  „Ma Szabadhegyen nyílegyenes úton egy angol rendszámú kocsi hirtelen átjött a sávomba és azért nem volt ütközés mert pont egy buszöbölnél volt, jobbra félre tudtam "ugrani". No ez biztos nem rosszullét miatt volt, de akár lehetett volna az is.”
 • 45. BigDawe 2009. december 13. 14:37
  „de azér mi fiatalok vezetünk szarul..ahaa”
 • 44. otromba 2009. december 13. 14:21
  „Mennyi˝HA˝van a hozzászólásokban!Ez így történt meg,sajnos.Én láttam olyat,amikor egy jó koros nő megállt
  kinyitotta a kocsi ajtót,és úgy szállt ki,hogy kidölt a kocsiból!Segíteni siettünk,és halott volt már!Osztrák öreglány volt.Előtte teleitta magát mielőtt autóba ült!A szesz hozta hozzánk,és vége!”
 • 43. vanessa 2009. december 13. 11:37
  „amerikában a 80 éves emberek is vezetnek autot,mert azzal járnak vásárolni,itt a fejekben kéne rendet rakni,mert a vezetési morálunk a béka segge alatt van”
 • 42. zotya975 2009. december 13. 09:58
  „Nem csak 60-felett, hanem úgy általában mindenkor. Ami most van az a nevetséges.”
 • 41. Spitfire 2009. december 13. 09:36
  „60 felett már komolyabb és gyakoribb orvosi vizsgálat kellene a jogosítvány hosszabbításhoz, nem? még jó hogy nem ütött el senkit!”
 • 40. ValóSág 2009. december 13. 05:20
  „Szerintem is leszokhatnának az újságírók a 60-asok "leidősözéséről". Érdekes módon, a biztosítótársaságok díjazzák a kort. Minél fiatalabb vagy, annál többet kell fizetned a bónuszodért. Újabb bőrlehúzási ötlet az adóemelésekhez. Éljen! Koradót bevezetni! De ne csak a volán mellé ülőknek. Más területre is kiterjeszthetnék. Néhe nem ártana egyes foglalkozásokat "elmevizsgálathoz" kötni.”
 • 39. vanessa 2009. december 13. 04:24
  „szép jó reggelt!sok idős ember ovatossabban vezet,mint sok fiatal, tegnap a a tesco felé 120 al mentek el melletünk,és ráadásul piroson.miért idős emebreznek le 60 éves embereket?tudtommal 65 évesen még dolgozni kell ,amugy sok embernek el venneém a jogsiját”
 • 38. dogosrobi 2009. december 13. 02:39
  „moderálva off”
 • 37. dogosrobi 2009. december 13. 02:12
  „mitzekatze!!!

  Itt nem a helyesirásrol van szo hanem arrol hogy itt sokan arrol beszélnek hogy nem adnának idösebb embereknek jogositványt.Egy 20-30éves embernek ugyanugy lehet valami baja vezetés közben mint egy 60évesnek,anélkül hogy valami elöjele lenne,és az nem a jogosítvánnyal jön.A helyesírásomról meg kocccc.”
56 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Bajnai az elmúlt 20 év problémáinak 30 százalékát megoldotta˝

Az állami hivatalnokok az elmúlt hetekben már a kormányváltást várva, állásukat féltve ellazsálják… Tovább olvasom