Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Vezetékveszély a viharban

˝Ha nyitva találom egy közlekedési jelzőlámpát tartó oszlop oldalán a szekrényt, kinek szólhatok emiatt? Múltkor a vihar csapkodta az oszlopon lévő ajtót, de nem tudtam, kit kellene hívnom.˝

Az állami utakat szabályozó jelzőlámpákat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezeli, győri üzemmérnökségének ügyelete éjjel-nappal elérhető a 96/529-210-es telefonszámon. Az önkormányzati utak közlekedési lámpáinak üzemeltetési feladatait a Vill-Korr Hungária Kft. végzi, amely a 96/512-480- as számon fogadja nonstop a bejelentéseket. Munkaidőben a Győri Útkezelő Szervezet is hívható a 96/516-182-es számon. Az útkezelő tájékoztatásért felelős munkatársa, Máthé-Tóth Péter elmondta: azért célszerű őket hívni, mert a közlekedők valószínűleg nem tudják eldönteni, hogy állami vagy önkormányzati útról, lámpáról van-e szó. Az útkezelő a bejelentés nyomán intézkedik, illetve az említett szervezetek is felvilágosítást tudnak adni arról, a hiba üzemeltetési körükbe tartozik-e.


Olvasói kérdés

Ha nyitva találom egy közlekedési jelzőlámpát tartó oszlop oldalán a szekrényt, kinek szólhatok emiatt? Múltkor a vihar csapkodta az oszlopon lévő ajtót, de nem tudtam, kit kellene hívnom.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Takarítják a folyót - közeleg a víz világnapja

A víz világnapja alkalmából a Győri Búvár Sportegyesület tagjai szombaton reggel 9 órától az… Tovább olvasom