Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 31°C Még több cikk.

Vezetékes víz nélkül maradt Jegespuszta

Ács-Jegespuszta - Két hete lajtos kocsiról kapnak vizet a jegespusztaiak, miután a régi kút kiszáradt, az új pedig még nem működik. A polgármester szerint hamarosan megnyugtatóan rendezik a problémát.

A mintegy nyolcvanlakosú Jegespuszta Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megye határán fekvő, közigazgatásilag a nemrégiben várossá nyilvánított Ácshoz tartozó „település", amely Nagyszentjános felől közelíthető meg és postai irányítószáma is Nagyszentjánoséval egyezik meg. Az ott élők régóta ásott kútból kaptak vezetékes vizet, szivattyúk segítségével.

Lapunkat Meizner István kereste meg, aki azt panaszolta: a régi kút a talajvízszint csökkenése miatt kiszáradt, így két hete nincs vezetékes vizük, azóta lajtos kocsi jár hozzájuk. Nehezményezte, hogy az ácsi önkormányzat nem foglalkozik megfelelően a problémájukkal: ugyan fúratott új kutat, az azonban nem működik, így félő, hogy az áldatlan állapot még sokáig fennmarad.

A Kisalföld megkérdezte az ácsi polgármestert, Csöbönyei Imrét, aki jó hírrel szolgált és kijelentette: minden tőlük telhetőt megtettek a probléma megoldására. Elmondta: lajtos kocsival naponta négy köbméter vizet szállítanak Jegespusztára, valamint további ezer liter ivóvizet is biztosítanak a helyieknek. Ezenkívül új kutat is fúrattak, ami még valóban nem működik. A polgármester hozzátette: ennek oka az, hogy mintát kellett venni a belőle nyert vízből, amit az ÁNTSZ vizsgál be. Úgy tudják, a tisztiorvosi szolgálat ezt már megtette és mindent rendben talált. Ha a hivatalos értesítés is megérkezik erről, azonnal lépnek és újra lesz vezetékes víz a településrészen. Az önkormányzat költségei várhatóan elérik a fél-egymillió forintot.

A jegespusztaiak ugyanakkor ezentúl kénytelenek lesznek megbarátkozni a vízdíjjal. A polgármester elmondta: az ásott kúttal ellentétben a fúrt kútból nyert víz után fizetni kell az államnak, amit az önkormányzat áthárít a fogyasztókra.

Hancz Gábor

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családmesék: A Bálint-féle óraműpontosság

Győr - Messze esett az alma a fájától. Vagy talán mégse? Az apa az akkor még írógéppel írt, újságba… Tovább olvasom