Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Vetélkedővel az AIDS terjedése ellen

Győr - A Magyar Védőnők Egyesületének Győr-Moson-Sopron Megyei Szakosztálya harmadik alkalommal hirdette meg a Győr városi HIV/AIDS prevenciós versenyt.
A felhívásra 3 fős csapatokkal 17 középiskola jelentkezett, őket 15 felkészítő védőnő, illetve tanár segítette. A vetélkedőre október 10-én a Bercsényi Miklós-középiskolában került sor. A megmérettetést színesítették a részt vevő csapatok által elkészített plakátok, melyek az alattomos betegség megelőzésére hívták fel a figyelmet. A zsűri tagjai a csapatok alapos felkészültségéről számoltak be. A végeredmény a következő: I. helyezett a Kossuth Lajos Ipari Szakképző Iskola (Makk Ivett, Szalay Tünde, Szabó János, 10. a osztályos tanulók, felkészítő Pintérné Molnár Erika védőnő), II. helyezett a Móra Ferenc Általános és Középiskola csapata, (felkészítő Hazler Mónika védőnő), III. helyezett a Bercsényi Miklós Közlekedési Középiskola csapata (felkészítő Szabó Noémi védőnő).

A HIV/AIDS prevenciós verseny megyei döntőjére november 14-én Győrben kerül sor, melyet szintén a védőnők szerveznek. Az országos versenyt az Ifjúsági Vöröskereszt rendezi meg, decemberben Budapesten. A színvonalas játékos vetélkedő a „korunk pestiseként" emlegetett betegségről, annak következményeiről és nem utolsósorban a megelőzés lehetőségeiről mérte fel a részt vevő diákok tudását. A szervezők elsődleges célja, hogy a témában ismereteket szerzett tanulók, kortársaik között terjesszék az AIDS-szel kapcsolatos tudnivalókat és felhívják a fiatalok figyelmét a megelőzés fontosságára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Égett, mint az (olajos) rongy

Győr - Elképesztő! Erre hívják fel a figyelmet! – telefonált egyik olvasónk a minap. Elmondta,… Tovább olvasom