Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 21°C Még több cikk.

Vetélkedővel a vizes élőhelyekről

Kétezer óta rendszeres, egész évet átfogó program Gyirmóton a „Jeles napok a környezetvédelemben” című sorozat.
Zilahi Tímea, az általános művelődési központ igazgatója elmondta: amikor évekkel ezelőtt tervezték az intézmény arculatát, magától értetődő volt, hogy természetes környezeti adottságaikat kihasználva, a Holt-Rába partján található vizes élőhelyekre építik az óvodai és az iskolai programok egy részét.

Idővel ezek annyira ismertek és népszerűek lettek, hogy egyes rendezvényeikre – például a háromnapos madárgyűrűzésre – ezer gyerek is érkezik a megye különböző településeiről.
A minap a vizes élőhelyek világnapjáról a vizek védelméről szóló hangulatos – képekkel illusztrált – előadással, távcsöves madármegfigyeléssel és vetélkedővel emlékeztek a gyirmóti és a győri iskolákból érkezett gyerekek.

– A feladatokat úgy állítottuk össze, hogy a Holt-Rábát érintő táplálékláncra, az itt élő állatokra, a természetes vizek védelmére vonatkozó tudásukról kellett számot adniuk, illetve arról, hogy miként takarékoskodhatunk a vízzel a háztartásban, hogyan óvhatjuk vizeink tisztaságát és az édesvízkészletet hogyan tudjuk megőrizni az utókornak is – mondta Zilahi Tímea, majd beszámolt az elkövetkező hónapok programjairól. Így többek között az óvodások madárgyűrűző napjait említette, amelybe idén az iskolásokat is szeretnék bevonni. Szólt azokról a sajátos túrákról is, amelyeket az évszakokhoz kapcsolódóan, tematikusan szerveznek meg.

Eredmények a megmérettetésen

A vizes élőhelyek világnapja alkalmából rendezett vetélkedőn a 4. osztályosok közül a győri Móra-iskola, az 5–6.-osok közül a győri Tulipános Általános Iskola és a Kovács Margit ÁMK, a 7–8. osztályosok közül a Kovács Margit-osok és a győri Szent-Györgyi Albert Általános Iskola csapata végzett első helyen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Molnár kétmilliójáért háborog a Fidesz

A Fidesz győri városi vezetősége felháborítónak tartja, hogy Molnár Csaba azt követően is, hogy… Tovább olvasom