Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Vetélkedő falu

Öttevény - Havonta egyszer a falu összejön a Kék Csillag Klubban, hogy egy különleges szellemi vetélkedőben vívjanak meg egymással. Játszik expolgármester, erdész, háztartásbeli asszony és természetesen sok fiatal. A buli késő este kezdődik.
Az öttevényi Kék Csillag Klubban, amely az egykori mozi épületének átalakításával jött létre, egy szinte hihetetlen vetélkedőre gyűlnek össze a helybeliek hónapról hónapra. Fehérváry Károly és kis csapata egy televíziós show-t idéző szellemi tornára hívja a résztvevőket. Az asztaloknál ott ül az egykori polgármester és baráti társasága, a magukat önironikusan öreglányoknak tituláló asszonyok, az erdészek favágó-különítménye, a fiatalokból álló együttesek és igazi kuriózumként Lajos, az egyszemélyes lexikon. A vetélkedőnek nincs különösebb tétje. Egy-egy üveg pezsgő jár a legjobbaknak, no meg az élmény, hogy megint játszottak egy jót. A zsűriben rendszeresen jelen van a falu önkormányzatának képviselője. Legutóbb Bider Zsolt figyelte szakértő szemmel a játékot. „Egyszer már testületileg is játszottunk. De leginkább itt a zsűriben kapunk helyet. Jó ez a játék, mert nem csupán szórakoztat, de tanít is." A testületi tag véleményével mindazok egyetérthetnek, akik résztvevőként vagy nézőként ott voltak valaha is a „Senki többet harmadszor" vetélkedőn. A játékban előfordulnak földrajzi, történelmi, irodalmi és zenei kérdések is. A csapatok néha egymásra licitálva szeretnék megadni a választ, melyek közül általában csak egy a helyes. Lajos, aki mindig egymaga ül be egy asztalhoz, hihetetlen lexikális tudásával sokszor mondja meg a tutit, de ami még ennél is figyelemre méltóbb, pontos statisztikákat vezet a játékban elhangzott feladványokról.


Az öttevényi klubélet példaértékű lehet minden településen. Az esemény erejét mi sem példázza jobban, mint az a tény, hogy a késő este kezdődő játékon nem csupán a szombat éjjel egyébként is szórakozni járó korosztály, de az ő szüleik, nagyszüleik is ott vannak a volt mozi épületében, és játszanak! Egymás ellen, de egy kicsit egymásért, a közösségért.

Olvasóink írták

  • 1. Kisdóri 2009. február 04. 10:18
    „Én magam is tagja vagyok a Kék csillag Ifjusági Klubnak és a vetélkedőkön is rendszeresen jelen vagyok! szerintem nagyon jó és minden Öttevényinek is csak ajánlani tudom, mert azon kívül, hogy szórakoztató és érdekes, nagyon sokat is lehet belőle tanulni! Tényleg minden korosztály jelen van, nagyon jól szoktuk érezni magunkat! És szerintem mindenki nevében köszönetet monndhatok Fehérvári Károlynak hogy majdnem minde héten megcsinálja a vetélkedőt és dolgozi vele esetleg több órán keresztül. Szerintem tényleg nagyon jó!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kihűlt egy idős asszony Öttevényen

Öttevény - Unokája jelentette a rendőrségnek szerdára virradó éjszaka egy öttevényi idős asszony… Tovább olvasom