Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Veszélyes sötétség Vízivárosban

A győri Víziváros családi házas övezetének lakói készek pert indítani azért, hogy végre elkészüljön utcáikban a közvilágítás. Azt mondják, a sötét miatt gyakoriak a lopások a környéken és balesetveszélyes a közlekedés.
Két és fél éve várják a győri vízivárosi lakópark Kócsag, Tutajos, Gébics, Hattyú és Szárcsa utcáinak lakói, hogy az éjszaka ne a teljes sötétséget jelentse számukra. „Mintha tanyán élnénk" – fogalmaz az egyik névtelenséget kérő lakó, aki az ott élők képviseletében számolt be a Kisalföldnek problémáikról.

Eszerint a Globál Építőipari Kivitelező Kft. 2002 tavaszától kezdte értékesíteni 1000–1400 négyzetméteres telkeit a területen.
A cég a végleges adásvételi szerződéseket megelőzően több tulajdonossal is előszerződést kötött, amiben vállalta, hogy teljes közművel látja el az ingatlanokat.
A vállalt kötelezettségek között szerepelt a közvilágítás is, amelyet tételesen tartalmazott a kft. jogi képviselője által 2002. március 22-én küldött levél, az általános tájékoztató. Ebben végső határidőként 2002. március 30. szerepelt.

A kivitelezés azóta sem fejeződött be. A munkák egy része ugyan készen van – állnak a kandeláberek –, de a lámpatesteket nem helyezték fel. A hátralévő munkák legfeljebb egy hetet vennének igénybe, s nem kerülnének többe néhány millió forintnál.
A sötétség miatt a lakók számos veszélyes helyzetet kénytelenek átélni. Ezek közül a legsúlyosabb probléma a közbiztonság romlása. Mi-

után a lebukás veszélye meglehetősen kicsi, az évek során egyre több mindent loptak el a házaktól. A teljesség igénye nélkül készült listán építési alapanyagok, állványok, tartógerendák, ablakok, ajtók, radiátorok sorjáznak egymás után.

A közlekedés kész életveszély az „árnyékövezetben", bár eddig a csodával határos módon súlyos baleset nem történt. A szülők, hogy biztonságban tudhassák gyermekeiket, reggel és szürkület után kocsival szállítják őket. Az már csöppnyi keserűség, hogy addig nem lesznek helyi buszjáratok a területen, amíg nincs közvilágítás – merthogy ez alapfeltétel.

A Kisalföld szerette volna megszólaltatni a Globál kft. képviselőjét is a sötét helyzetről, de többszöri telefonhívásunkra sem kaptunk kérdéseinkre választ. A cég egyik név nélkül nyilatkozó szakembere úgy vélte, tavasszal felrakják a hiányzó hatvan lámpatestet.
Jezsó György, az önkormányzat városépítési irodavezetője lapunknak elmondta: a polgármesteri hivatalnak nincs köze az ügyhöz, mert a Globál kft.-nek kell elvégezni a teljes közműkiépítést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki kell vágniszáznyolcvannégy fát

A győri Tihanyi úti aluljáró nagyszabású építési munkái során az érintett területen összesen 184 fát… Tovább olvasom