Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett -1°C | 6°C Még több cikk.

Veszélyes mutatványok

Nem elég a győri autósok baja a gödrökkel, úthibákkal, a jó idő beköszöntével arra is figyelniük kell, nehogy gyalogost gázoljanak a jelzőlámpás csomópontoknál.
Győr belvárosában több jelzőlámpás csomópontban (például a Szent István úton, a Teleki és a Jókai utcánál) látni gyalogosokat a pirosnál várakozó autók között. Szórólapokat dugnak az ablaktörlő lapátok alá, különböző kiadványokat lobogtatnak nagy lendülettel az autósok szeme előtt. S mikor zöldre váltanak a lámpák és megindul a gépkocsisor, életveszélyes manőverekkel igyekeznek kijutni a járdára. Aztán a következő pirosnál újra az úttesten teremnek.

Az utcai árusok közül sokan engedély nélkül tevékenykednek. Többjüket megbüntették már a közterület-felügyelők. A rendőrség közúti veszélyeztetés ügyében járhat el velük szemben.

Az árusokat nehéz a tett helyszínén leleplezni, azok a cégek pedig, amelyeknek szórólapját, kiadványait terjesztik, tagadják, hogy arra megbízást adtak volna. Azonkívül, hogy súlyosan veszélyeztetik saját testi épségüket, veszélyesek a gépjárműforgalomra is.

Az autósok, hogy gázolás ne történjen, gyakran kénytelenek hirtelen a fékre lépni. Könnyű elképzelni, mivel jár ez egy éppen lendületet vett kocsisorban: akár többszörös koccanás, tetemesebb kár lehet a vége.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cáfolják a politikai tisztogatást

„ Primitív, ostoba és demagóg politikát folytat a Fidesz a városi televízió ügyében”… Tovább olvasom