Kisalföld logö

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 2°C | 14°C Még több cikk.

Veszélyes kereszteződések a 83-ason

Több súlyos baleset történt már a 83-as főút átépítése óta a ménfőcsanaki–koroncói kereszteződésben. Lehetne-e valamit tenni a tragédiák elkerülésére? – kérdezi több olvasónk.
Több olvasónk aláírásával kaptunk aggódó hangú levelet, hogy amióta átépült a 83-as főút, a ménfőcsanaki-koroncói kereszteződés kiemelten balesetveszélyessé vált. Tichy József szerint, aki többek nevében írt: „A probléma, több helyi szakemberrel konzultálva... hogy az útirányt jelző táblák túl alacsonyan vannak felszerelve, és a bal-jobb irányból elsőbbséget élvező járművek takarásban vannak... A balesetek többnyire személygépkocsik és motorkerékpárok ütközéseit bizonyítják, tehergépkocsiütközésre egyáltalán nem is emlékszünk."
Az említett kereszteződés a szakemberek szerint is balesetveszélyes. Ezen az útszakaszon ugyanilyen, de talán még veszélyesebb a gyirmóti kereszteződés, az autópálya-felüljáró közelében, a Metro áruháznál lévőről pedig már valóságos rémként beszélhetünk, főleg este, teljesen kivilágítatlanul. Ha tehát a helyzetet a szakemberek is ismerik, miért nem lehet tenni valamit? Nos, a főút állami kezelésben van, minden beruházásra (például jelzőlámpákra) állami pénz kellene, s erre mostanában nem nagyon lehet számítani. Hogy egy végleges megoldásig legalább valamit a helyzet javítására tenni lehessen, az állami és a városi útkezelő szervezet szakemberei közösen bejárták a szóban forgó útszakaszt. Néhol a burkolatfestést kell felújítani, másutt a jobb láthatóság kedvéért az egyébként szabályosan kihelyezett táblákat kicsit áthelyezni – egyelőre erre van mód.
A legolcsóbb persze, ha mindenki szabályosan közlekedik. A tapasztalat szerint ezen a megújított útszakaszon a megengedettnél jóval nagyobb tempóval hajtanak az autósok (kijutva, a város felé közeledve, a keskeny főút végig ördögi kanyargásából), s ezt a tempót a keresztirányban behajtók gyakran nem tudják felmérni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb Inszol-bérházak épülnek

Újabb, tizenkilenc lakásos bérházat épít saját beruházásban a győri Inszol. Rövidesen közzéteszik a… Tovább olvasom