Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Veszélyes bekötőút a 85-ösnél Rábapatonára: áprilisra elkészülhet az új? Addig is káosz

A rábapatonai bekötőútnál bizzar a közlekedés. Győr felől a falu felé nincs kanyarodósáv. Emiatt rendszerint dugó alakul ki. A leágazást olvasóink szerint észrevenni is nehéz. Az illetékes kérdésünkre elmondta: a forgalmi rend szabályos.


Több olvasónk is panaszkodott már a 85-ös főútnál ideiglenesen épült, Rábapatonára vezető bekötőútra.

Az Enesét elkerülő útszakasz kiépítése révén, a munkálatokat kikerülő szervizutat húztak Rábapatona és a 85-ös főút közé.

A dolog azonban nem ilyen egyszerű, állítja olvasónk, aki felhívta figyelmünket a helyszínre.

"A Győr felől érkezőknek egy eléggé veszélyes manővert kell végrehajtaniuk, ha a falu felé akarnak kanyarodni - írta olvasónk.

"Kanyarodósáv híján a főút kellős közepén, a felezővonal mellé sorolva kell megállni. Ezzel még nem is lenne baj, de sokan nem veszik ezt figyelembe és száguldova közelítik meg a helyszínt."


Videó: Cseh Róbert

"Arról nem is beszélve, hogy a lehajtásra váró jármű a szemből érkező forgalom miatt csak hosszú idő után tud lekanyarodni. Ez idő alatt feltorlódik mögötte a forgalom és akkor még nem beszéltünk az előzgetős kísérletekről" - tette hozzá olvasónk Molnár László.

A gyorshajtók és a szabályok mellőzése okoz problémát

A kisalfold.hu megkereste a problémával kapcsolatban a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-t.

"A NIF Zrt. már múlt év decemberében tervezte átadni a 85-ös számú főút korrekciós szakaszát, azonban ezt az időjárás megakadályozta, így a befejező munkákat nem lehetett elvégezni.

Az átterelés várhatóan április közepéig meg fog valósulni az időjárás függvényében, addig pedig a gépjárművezetők megértését, türelmét kérjük" - tájékoztatta portálunkat Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs vezetője.

"A jelenlegi forgalomtechnikai szabályozás a Nemzeti Közlekedési Hatóság által kiadott engedély alapján készült el, amely megfelel az érvényes műszaki előírásoknak.

Az ideiglenes bekötőút a 85-ös főútról Rábapatona felé. Fotó: Cseh Róbert
Az ideiglenes bekötőút a 85-ös főútról Rábapatona felé. Fotó: Cseh Róbert

Az alapvető problémát ott látjuk, hogy a gépjárművezetők egy kisebb része kevésbé figyelmesen tartja be az érintett szakaszon a KRESZ szabályait" - tette hozzá az illetékes.

A kisalfold.hu munkatársai helyszíni szemlét tartottak a szóban forgó útszakasznál. Az olvasónk által leírt problémákat mi is tapasztaltuk. A kritikus útszakasz sebességkorlátozás alatt van, ám ezt kevesen veszik figyelembe.

A lekanyarodó járművek mögött gyakori a feltorlódó kocsisor.Olvasóink írták

 • 13. duc_de_Orbieu 2011. február 27. 12:33
  „Hät igen.....Magyarorszäg a potenciälis vesedonorok orszäga.....”
 • 12. Alpokalja 2011. február 26. 11:54
  „#6:

  Látható, hogy a fénykép és a videó nem azonos helyről készült, így más szögből látszik minden. A fényképen sem az elsőbbségadás tábla, sem az út szélét jelző oszlop nem látszik. Ellenben a feloldó táblánál lévő másik, koszos(abb) oszlop a videón is látszik a harmadik fa törzsével egy vonalban.
  Kizárt dolog, hogy bárki 37 éve járjon az ideiglenes úton. :-) Egyébként meg elég szomorú, ha valaki 37 év után sem tudja, hogy merre jár. :-(”
 • 11. sorok_közt 2011. február 26. 11:52
  „Jocó!

  -3-asban azt írtam: valszeg azaz valószínűleg.
  -a video az új (ideiglenes)kereszteződésben készül az tuti
  -igen, igazad van, Győr felől nincs kanyarodósáv, tehát nem a régi kereszteződés
  -az nekem is gyanús, hogy az új 2x2 sávos útnak a fényképen is elég közel van a vége

  -csak azt tudom elképzelni, hogy időbeni eltérés van a kép és a video között”
 • 10. Alpokalja 2011. február 26. 11:43
  „"a videon a 3. fa után van egy feloldó tábla önmagában, alatta nincs másik tábla, a fényképen pedig van (téglalap alakú világos-matricás)"

  Szerintem meg pont egy teherautó van a tábla mögött a távolban. Ilyen látással közlekednek emberek az úton és csodálkozunk, ha nem veszik észre, mi van előttük. Nem a kereszteződéssel van itt a baj, hanem azzal, hogy mindenki kaphat jogosítványt.”
 • 9. jocó1234 2011. február 26. 11:20
  „sorok_közt!

  lehet hogy te látsz eltéréseket, de a fotón biztosan az új bekötőút szerepel. nézd meg a képet! hogy győr felől nincs kanyarodósáv. a régi bekötőút helyén mellesleg már egy félkész felüljáró van, így ott nem készülhetett se a videó se a kép!”
 • 8. Pikulics 2011. február 26. 10:58
  „Szabályos, de hülye.
  Következtetés: a szabály az hülye.
  Következtetés: sürgösen meg kell változtatni.”
 • 7. sorok_közt 2011. február 26. 10:52
  „Ezenkívül: 20 másodpercnél megállítva: a videon a 3. fa után van egy feloldó tábla önmagában, alatta nincs másik tábla, a fényképen pedig van (téglalap alakú világos-matricás)

  sorolhatnám még az eltéréseket.”
 • 6. sorok_közt 2011. február 26. 10:43
  „állítsátok meg 18 másodpercnél:

  Látható, hogy az elsőbbségadás- és a főútvonal tábla között van egy prízma . A videon látható, hogy szép fehér, egyenesen áll, közelebb van az elsőbbségadás táblához.Ezzel szemben a fényképen levő szürkésebb, meg van dőlve, és közelebb van a főútvonal táblához. Ezenkívül a két tábla között a videon nics fa, a fényképen kettő is. Szerintem zöld tábla alsó síkjában van a bekötőút.

  37 éve arra járok naponta”
 • 5. jocó1234 2011. február 26. 10:23
  „3. !

  Szerintem a fotó a kérdéses helyen készült, mivel látható hogy ott nincs kanyarodó sáv. a régi útnál pedig van. inkább te legyél pontos, ha már nem kerül semmibe :)”
 • 4. zotya975 2011. február 26. 10:11
  „Ezzel vitatkotnék a ha megnézed a videó 19-20 másodpercét a táblák ugyanott úgyanúgy vannak elehelyezve mint a képen.”
 • 3. sorok_közt 2011. február 26. 09:53
  „-Ez így van vagy 2 éve. Molnár úr csak most vette észre?

  -"Az ideiglenes bekötőút a 85-ös főútról Rábapatona felé. Fotó: Cseh Róbert" ----->Legyünk már pontosak, ha nem kerül semmibe! Ez a kép valszeg a régi bekötőút torkolatában készült, nem pedig a kérdéses kereszteződésben.”
 • 2. zotya975 2011. február 26. 09:43
  „Azért nem ilyen egyszerű, ha éjjel jövök Enese felől, ha csak 50-el is, akkor is nagyon kell figyeni hol van a lehajtó, tök sötét van ha a szemből jövő is vakítt az ember kilesi a szemét, hogy ne az uccsó pillanatban keljen padlófékezni. Van ugyan egy előjelző tábla, de utánna semmi. Az eredeti lehajtónál, vot egy bazi nlagy 400m-es előjelző, és a lehajtónál mégegy tábla. Meg ugye a sorompóig ki volt világítva az út. Most meg csak egy nagy fekete sötétség van. Nem hiszem hogy ekkora projekt nem bírt volna el lagalább egy közvilágítási lámpát legalább a lehajtó torkolata fölé. A kép a cikkhez fényes nappak készült fényképezték volna este 10-órakor mi látszik belől e tök sötétben.”
 • 1. Alpokalja 2011. február 26. 09:00
  „Ha mindenki betartaná az oda vonatkozó sebességkorlátozást - ami az egyenesen haladókra is érvényes - akkor a ráfutásos esetek 99%-ban elkerülhetők lennének. Ugyanez vonatkozik a szembe jövőkre is. A lekanyarodó autó vezetője joggal feltételezi, hogy a szemből érkező autó is 50 km/h-val érkezik és nem 120-szal... Az Enese felől érkezők pedig némi toleranciával és segítőkészséggel - az agresszív vezetés helyett - beengedhetnék a kanyarodó autót.
  Az egész helyzet csodálatos társadalmunk kicsinyített tükörképe. Tojok rá, nem érdekel, rám nem vonatkozik, dögöljön meg a szomszéd tehene is, csak azért sem.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Jobbik a kommunizmus áldozataira emlékezett Győrben - videó, képek

A Bisinger sétányon, az Országzászló Emlékmű előtt emlékezett a kommunizmus áldozataira a Jobbik… Tovább olvasom