Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Veszélyben a győri strand idei nyitása

Nem biztos, hogy kinyithat nyáron a győri strand. Kétséges, hogy jelenlegi állapotában kap-e működési engedélyt az ÁNTSZ-től.

Nem tudni, hogy politikai érdek, a hozzáértés hiánya vagy egyszerűen csak rosszindulat áll-e amögött, hogy a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal Nyugat-dunántúli Irodája, Figler András irodavezető indokolatlanul olyan intézkedéseket hoz, amelyekkel gátolja a győri fejlesztéseket" – hangsúlyozta Németh Zoltán alpolgármester szerdán a sátras uszoda bejáratánál tartott sajtótájékoztatón.

Az alpolgármester a „KÖH gáncsoskodásainak" legújabb következményeként említette: előfordulhat, hogy idén nem nyit ki a győri strand.

– Komoly fejlesztéseket terveztünk, amelyek eredménye lenne többek között, hogy a „Cziráky"-ból kialakított, kétrészes családi medence, a Hajós Alfréd által tervezett öltözőépület felújítása, a feszített víztükrű sportmedence, a sátorosból kőépületté alakított fedett uszoda szolgálná a győriek pihenését – ismertette elképzeléseiket Németh Zoltán. – Elkészültek a fejlesztési tervek, mire Figler András ősszel ideiglenes védelem alá helyezte a Hajós-féle épületet, így az ügyet a mosonmagyaróvári építési hatóságtól a KÖH vette át.


A győri strand idén magányos marad?
A győri strand idén magányos marad?


Az irodavezető aztán – szerintünk hatáskörét túllépve – márciusban hozott határozatában – sok más mellett – megtiltotta, hogy a sportmedencéből feszített víztükrű tér legyen, az uszoda sátrához sem enged hozzányúlni. Megjegyzem: a győri önkormányzat ezt a határozatot megfellebbezte a KÖH budapesti központjánál. Véleményünk szerint Figler András azzal, hogy „belenyúlt" az engedélyezési eljárásba, az üzemeltetési és kivitelezési költségek növekedése miatt anyagi kárt is okoz a városnak.

Az elhangzottakkal kapcsolatban megkérdeztük Figler Andrást is. A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal Nyugat-dunántúli Irodájának irodavezetője megkeresésünkre a következőt válaszolta: – Mivel a sajtótájékoztatón elhangzottakat teljességében nem ismerem, az olvasott információk alapján nem kívánok konkrétan nyilatkozni, általánosságban csak annyit, hogy visszautasítom, mert félmondat híján csak hazugságokat tartalmaz!


Németh Zoltán.
Németh Zoltán.

Olvasóink írták

72 hozzászólás
 • 72. Tabornok 2010. április 25. 21:18
  „moderálva”
 • 71. adalfold 2010. április 23. 19:51
  „AMÍG FIDESZ, ADDIG KOVACSICS MAFFIA GYŐRBEN.

  CSAK A JOBBIK!

  EL A MAFFIÁVAL.
  GONDOLKOZZ GYŐRI!

  <moderálva>”
 • 70. elemér 2010. április 23. 16:38
  „Pápai uszoda, hát ez igen; 45km oda is meg vissza is plusz jegy és kabin. Györiek odajárnak úgy mint a Balatonra.”
 • 69. Tabornok 2010. április 23. 14:50
  „Szerintetek, hogyan fér be ekkora marha a városházára, mint amelyik kitalálta a medencelefedést?!?
  Bocsánat, tudom a marha haszonállat, ez pedig kártevő!”
 • 68. Tabornok 2010. április 23. 14:43
  „"Bucikirályfi 2010.04.23. 12:31
  A GYÁÉV- ben 1.100.-Ft volt a beugró amikor legutóbb voltam," Most 1300 Ft. Nem akarják, hogy sokan menjenek a GYÁÉVBE, mert zavarnák a belvárosi közép elitet a tojásaik, áztatásában. Ezért olyan drága a belépő!
  Mutassatok, még egy ilyen ökör városvezetést, aki ennyire ellenzi, hogy legyen 50 m-es uszodánk!”
 • 67. Bucikirályfi 2010. április 23. 12:31
  „Így van Vanessa ! Melyik pályán szoktál úszni Pápán ?

  És most tervezik a pápai szabadtéri strand-rész jelentős bővítését, uniós mellett megyei forrásból. És tudod miért ? Mert van rá igény, ha úgy tetszik fizetőképes kereslet. Mások mellett a győriek egy része is oda jár. Jó helyre jóval többen váltanak jegyet, mint a lepattantra. Ezért volt vicces a Kisalföld azon cikke, mely bemutatta, hogy nincsenek is olyan sokan a győri GYÁÉV-ben, meg a sátras "uszodában" hétköznap. Ember kinek van kedve bemenni ezekre a helyekre ?

  A GYÁÉV- ben 1.100.-Ft volt a beugró amikor legutóbb voltam, Pápán bérlettel alkalmanként 690.-Ft-ra jön ki a jóval színvonalasabb szolgáltatás.”
 • 66. vanessa 2010. április 23. 11:56
  „szép napot!meglehet nézni a Pápai strandot, gyönyörü, és nem utolso sorban olcsobb mint a győri”
 • 65. elemér 2010. április 23. 11:37
  „Miskolcon is elég sokáig tökölögtek mire lett egy uszoda. Szép uszoda, de ilyesmi nyugaton és az USA-ban mindennapi.”
 • 64. Bucikirályfi 2010. április 23. 09:47
  „Nna, most hogy belemászott az arcába és nyilvánosan megsértette a KÖH irodavezetőjét, az biztos visszavonja a határozatát (akkor se vonhatná vissza, ha nyilvánosan udvarolna neki); én meg változatlanul járhatok Pápára, ha úszni akarok...

  Figyelj: a közelmúltban voltam egy dunántúli regionális gyermek úszóversenyen; indult móri, celldömölki, pápai, nagykanizsai, fűzfői, esztergomi, soproni, tatabányai (stb.)/ csupa világvárosból származó/ versenyző. Nem találod ki: GYŐRI EGY SEM VOLT.

  2 milliárdból simán lehet építeni - ártéren kívűl - egy egyszerű 50 méteres, fedett 10 pályás medencét. Lehet nem lesz benne vízköpő, jacuzzi, csúszda, szauna, szolárium, egyéb vacak. De: lehet benne nemzetközi úszó - vízilabda versenyeket rendezni. (Na gondolom ez mellékes a vizek városában...)
  Akkor meg minek szenvednek a műemléki védelem alatt álló, lerobbant, évente kétszer árvíz által elöntött, bontási-felújítási költséggel terhelt terület "rehabilitációjával" ??”
 • 63. tricse 2010. április 23. 08:42
  „Ez az uszoda évtizedekig megfelelt mindenkinek-annak is aki át akarja építeni,annak is aki ennek keresztbe tesz,annak is aki az ÁNTSZ-nél dolgozik és minden Győrinek! Szégyen a szegénység,de ha tisztasággal párosul akkor nyissák meg basszus olcsó belépőkkel(a minőséghez mért,tehát tényleg olcsó)és tuti tele lenne,hasznot hozna és lenne miből fejleszteni!Ha üresen áll,csak pusztul tovább! A baromi drága élményfürdőre már úgysincs az embereknek pénzük,legalább lenne egy jó pont a lakosság felé!
  Ja és írják ki a bejárat fölé nagy betűkkel,hogy RETRO oszt kész!:)”
 • 62. mais 2010. április 23. 07:51
  „Szégyen ... hogy Győrbe ilyen uszoda van ... körül kell nézni ,hogy már másutt milyen korszerű és szép uszodák vannak ... de mi még mindig az alsó szinten vagyunk vele !”
 • 61. értelem 2010. április 23. 06:43
  „Amit a jelenlegi városvezetés művel ezzel a várossal az már kezd nagyon sok lenni. Mindenre és mindenkire akinek valaamiről más a véleménye mint amit nekik megszabtak elkezdik a sárdobálást. Német Zoltán alpolgármester már az utazási kiállításon elmondott megnyitóbeszédével csúnyán lejáratta magát és a városvezetést most már elég régóta azt bizonygatja, no nem a szakmai tudásával hanem a pozíciójával, hogy Ő mindenhez jobban ért bárkinél. Legyen szó műemlékvédelemről, útépítésről, Auschan áruházprojektről stb.
  Vajon melyik városból érkezett ejtőernyőjén Győrbe? Csak nem azt a feladatot kapta, hogy mindenben le kell járatni Győrt! Hülyeségere, dupla árért BKV-s módon pénzt költeni. Lásd XXI-században kétsávos híd építése olyan helyen ahol az sem szakmailag sem egyébb szempontok alapján nem megfelelő!”
 • 60. Tabornok 2010. április 23. 05:44
  „"Miskolcon a közelmúltban adták át az 50 méteres fedett, lelátós uszodát - 2,3 milliárd Ft.-ba került - ha gondolod nézd meg a neten - Kemény Dénes Uszoda lett a neve. Győr meg építene 2 milliárdért - az ártéren - a sátras helyén egy 25 méteres "kőépületet", meg befedné sátorral ("kupola") a jéghideg vizű töltő-ürítő rendszerű sportmedencét ??"
  Ez a győri városvezetés hozzáállása! Különdíjjal fogják jutalmazni azt a polgármestert, aki hosszabb ideig akadályozta az uszodaépítést.”
 • 59. nasi12 2010. április 22. 17:29
  „Szerintem kíválóan működik a demokrácia. (az ellenzék.)
  Blokkolni a városvezetés minden lépését,
  betartani a polgármesternek ahogy csak lehet.
  Az nem baj, ha a város nem fejlődik, csak a demokrácia legyen működöképes.
  Sajnos az igazi lokálpatrióra őseink, most forognak a sírjukban.”
 • 58. Elefánt 2010. április 22. 16:28
  „Ez a szöveg már jobb mint a tegnapi. (kicserélték) Szerintetek mi lesz? Ha az alpolgármestereteknek igaza van, akkor be kellene perelnie a hivatalt! Ha tényleg hazudik, akkor meg a hivatal perelhet.”
 • 57. elemér 2010. április 22. 16:15
  „Ne viccelj, én fordittok nekik.”
 • 56. Mankapunka 2010. április 22. 14:19
  „elemér

  Én azt csodálom,hogy ráenged a kisalfold.hu-ra az amerikai űrkutatás.”
 • 55. elemér 2010. április 22. 14:11
  „Gyönyörü arany keretes foga van Németh Zoltánnak. Nektek ezt megkell fizetni.;)”
 • 54. elemér 2010. április 22. 13:32
  „38. h.sz. PaPa

  Gratula PaPa, tisztán megirtad a valóságot. Jól ismerem az uszodát, ahol nékem bérletem volt gyerekkoromban és szépen odasétáltam. Mo.-n van sok uszoda vagy inkáb élményfürdö manapság, ahol jól átverik az embert a pénztárnál. Erröl van itt szó.

  "Van egy sanda gyanúm. Azért kell sírni-ríni, hogy sz..ért-hú..ért el lehessen adni egy befektetőnek és majd ő gazdaságosan tudja hasznosítani. A polgármesterekenke/nem elírás, mert mindegyik úgy viselkedik, mint valami kiskirály/ meg a zsebébe tudják csúsztatni a megérdemelt csúszó pénzt. Ez e tendencia nem csak a mszp-szdsz-mdf stílusa hanem a fideszé is csak ezt nem akarják az emberek észrevenni."”
 • 53. Misztertejfel 2010. április 22. 13:28
  „Figler mindig identitászavarral küzd, egyszerre szeretne lenni örökségvédő, valamint főépítész, útkezelő szervezet, aki megmondja, hogy hol legyen terasz a belvárosban és milyen legyen a medence víztükre (nem tudom, ezeknek mi köze van az kulturális örökség állagmegóvásához).
  Remélem a Fidesz-kormány első ténykedése lesz új igazgató után nézni, ezért egyébként láthatóan mindent meg is tesz a Figler úr.”
72 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diákkörök konferenciája a Széchenyi István Egyetemen

Ma rendezi a Széchenyi István Egyetem Tudásmenedzsment Központja az intézményi Tudományos és… Tovább olvasom