Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Veszélybe kerülhet a közbiztonság

Győr - Az Arrabona Polgárőr Egyesület Borsi Róbert önkormányzati képviselővel közösen sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet arra, hogy a cégautóadó bevezetése veszélyes a közbiztonságra, és elindíthatja a polgárőrség országos ellehetetlenülését.
Köztudott, az Országgyűlés februárban szavazta meg a cégautóadó életbe lépését, ami az ezerhatszáz köbcentiméter hengerűrtartalom alatti céges gépjárművekre hétezer, az e fölöttiekre havi tizenötezer forint adókötelezettséggel jár.

Az Arrabona Polgárőr Egyesületnek jelenleg hét autója van.

Önkormányzati támogatásuk éves szinten egymillió forint, ebből 600 ezer forintot mostantól csak az autóadóra kell fordítaniuk.

– Ezzel teljesen működésképtelenné válunk, és arra kényszerülünk, hogy a szolgálatot kerékpárral vagy gyalog végezzük. Így nagy veszélybe kerül a közbiztonság – mondta el Szvitek Norbert, az egyesület elnöke.

– A megyében több mint száz polgárőr-egyesület van, ebből az adóprobléma közel ötvenet érint. Az Országos Polgárőr Szövetség felé megteszem az első lépéseket a probléma orvoslására – mondta el Gangl András, a megyei polgárőr-egyesület elnöke.

Olvasóink írták

 • 2. sx4 2009. április 25. 10:11
  „Szánalmas, hogy egyes szabályok, törvények megkötik egy, vagy több egyesület mozgásterét, és akadályozzák a tagokat az ÖNKÉNTES tevékenység végzésében...
  Önként csinálják amit vállaltak,és áldoznak is rá.
  Időt, energiát, pénzt, és mindezt sok esetben a családjuktól kénytelenek elvonni, azért hogy az utcán lehessenek, mások értékeit, és a biztonságot védve.Most nem csak erről az egyesületről van szó, hanem MINDEN hasonló csoportról !!!!
  SÜRGŐS felülvizsgálatot kellene tenni, az ilyen értelmetlen szabályok miatt.
  A magánszemély, vállalkozó, a kocsijára már fizet pl. autoadót, akkor az egyesületnek miért kell?
  Ugyanarról a rókáról több bőrt is lenyúzni, nem csak lehetetlen, de etikátlan is.
  Úgy látszik nálunk mindent meg lehet tenni, mert a " birka Magyar " nem tesz ellene semmit sem.
  Magyarország XXI század. Undorító.
  Az éves működési költség valószínűleg TÖBB mint amit támogatásból, tagdíjból be tudnak gyűjteni, és akkor még abból is lecsípnek.
  Az önkormányzat a támogatásul adott pénzen felül, igazán bevállalhatná ezt a sarcot is, mert ellenkező esetben úgy néz ki a dolog, mint a klasszikus Mátyás mesében...
  Adnak is, meg nem is........”
 • 1. Róka 2009. április 24. 07:56
  „Na ez aztán egy igen gyenge cikk lett... Ennyit tudnak az aújságírók a kisalföldnél.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szemétgyűjtés a Föld napján

Győr és környéke - Harmadik alkalommal rendezte meg szemétgyűjtő akcióját a Magyar Közút Kht. a Föld… Tovább olvasom