Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Vért és példát adtak egyben

Győr - Vért és egyben példát adott azzal a Kereszténydemokrata Néppárt Győri Szervezete, hogy elnökségének minden tagja önként a karját nyújtotta. A párt irodájában szombaton tartott véradáson szimpatizánsok és neves művészek is részt vettek.
– Fontos minden alkalmat megragadni, hogy tegyünk embertársainkért, ez a szándék pártunk szociális tanításával is összecseng – indokolta a KDNP kezdeményezését Ottófi Rudolf győri alpolgármester a szombati kiszállásos véradáson, ahol Pongrácz Attila, a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karának adjunktusa is a karját nyújtotta. Úgy véli, ez fontos társadalmi szolgálat, amit már csak szolidaritásból is megtehet az ember és sosem tudhatja, mikor lesz neki magának, családjának szüksége ilyen segítségre. Szerinte a véradás az „életünket és vérünket a hazáért" szemlélet modern változata.

Kiss János, a Győri Balett igazgatója is adott vért. Úgy véli, nemcsak a véradás, a példamutatás is fontos. Fotó: H. B. E.
Kiss János, a Győri Balett igazgatója is adott vért. Úgy véli, nemcsak a véradás, a példamutatás is fontos. Fotó: H. B. E.

Kiss János, a Győri Balett igazgatója is úgy véli, nemcsak a véradás, a példamutatás is fontos, mert sokkal többen nyújtanák rendszeresen a karjukat, ha felhívnák a figyelmüket erre a fajta önkéntességre – újra meg újra. „Mi, balettosok a figyelem középpontjában vagyunk, ha mozgósítani kell, kutya kötelességünk tenni a közért. Már korábban is többféle karitatív, jótékony rendezvényen vettünk részt – mondta Kiss János, aki együtt érkezett Nagy Viktorral, a Győri Nemzeti Színház új igazgatójával. – Rettegek a tűszúrástól, ezért is nem adtam vért sosem, de most megpróbálom. Barátokkal, kollégákkal együtt talán könnyebb, igyekszem segíteni" – szögezte le az igazgató.

Olvasóink írták

  • 2. értékőrző 2008. szeptember 29. 22:57
    „joci1-azigazi!
    Nem gondolom, hogy egy véradás szervezését külön kommentálni kéne. Csodálatos szolgálat, bármelyik párt szervezi, legyen kicsi vagy nagy párt.Köszönet nem a szervezőnek, hanem annak a hetvenegy embernek jár, akikvérük adásával a szombati szabadidejükből egy részt embertársaik javára áldoztak. Akiknek az életét menti ez a vér, azoknak nem számít, hogy hogy milyen szervezésből jutott nekik vér, az meg pláne nem számít, hogy az újságban a híradáshoz volt e hozzászólás.
    Buzdítom ezt a kis pártot, hogy ajánlja meg továbbra is, és végezzen is az emberek javára sok hasonló szolgálatot. Nem baj, ha nem kommentálják. Üdvözlöm szeretettel.(Látja, én is csak ilyen későn jutottam az újságolvasáshoz)”
  • 1. /joco1-azigazi 2008. szeptember 29. 14:40
    „2008.09.28. 21:37-kor kezdték: és még nincs semmi, hát valoszinü ilyen annek a pártalakzatnak- "egyatábor,egyazászló"-os fidesz tagozatnak- a támogatottsága.Mikor az SZDSZ-röl volt szo legalább az a 7-8 megyei tag reagált a cikkre, de itt?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövőre lerakják az első hulladékszállítmányt

Győr-Moson-Sopron - A Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Társulás szeptember 15-én hivatalosan is… Tovább olvasom