Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Versfesztivál az interneten

Győr - Internetes versfesztivált szervez énekelt és megzenésített versek előadóinak a győri Hangraforgó Szakmai Fórum. A produkciókkal április 11–12-én a Petőfi művelődési házban ünneplik a magyar költészetet.
Az internet adta lehetőséget szeretnék ki- és felhasználni a szervezők – a Hangraforgó Szakmai Fórum, a Harmónia Művészeti Központ Kht., a Magyar Kultúra Kiadó – az élő magyar költészet népszerűsítésére, valamint arra, hogy a világháló segítségével közvetlen kapcsolatot teremtsenek egymással a költők és az általuk megzenésítésre felajánlott verseikre reagáló zenészek.

Az I. Győri InternetVers Fesztiválra február 15-ig várják szólisták és kisegyüttesek (életkortól, nemzetiségtől függetlenül) jelentkezését. Olyan előadókét, akik vállalkoznak arra, hogy az F. Sipos Bea és Faggyas László által létrehozott Hangraforgó Szakmai Fórum Vers-váróterem oldalán (www.hangraforgo.hu) szereplő költők felajánlott verseiből megzenésített dalaikat (saját komponálású dallammal, hangszeres kísérettel vagy anélkül) a költők és a közönség jelenlétében előadják.

Az április 11–12-i fesztivállal a szervezők a magyar költészet napja előtt is szeretnének tisztelegni. A fesztivál dalaiból a helyszínen hangfelvétel készül, a pályázott dalokból pedig kottakiadványt is szerkesztenek. Érdeklődni és jelentkezni a hangraforgo@gmail.com drótpostacímen lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak kevés győri képviselő vagyona nőtt érdemben

Győr - Lakással, autóval, motorral, lakókocsival gyarapodtak a győri önkormányzati képviselők az utóbbi 14 hónapban. Többségük vagyona ugyanakkor nem sokat változott a ciklus első bevallása, 2006 novembere óta. Tovább olvasom