Kisalföld logö

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 15°C Még több cikk.

Versenyuszoda megépítését javasolják

Nemzetközi versenyuszoda létesítésére terjeszt elő javaslatot a győri közgyűlésnek a Fidesz-frakció – jelentette be csütörtökön Szijjártó Péter frakcióvezető.
A bejelentésen részt vett Németh Zoltán alpolgármester és az uszodaépítést régóta szorgalmazó Horváth László önkormányzati képviselő is. Az előterjesztéshez kérik a közgyűlés támogatását.
Németh Zoltán alpolgármester a korábbi, hasonló célú tanulmányokról szólva rámutatott: az egészségügyi, sport- és turisztikai szempontok együttes figyelembevételével egy ötvenméteres, versenyzésre, látványos sportbemutatókra is alkalmas, korszerű létesítmény építésére tesznek javaslatot, mert ez a város vonzerejét is növelheti.

Szeretnék, ha a város még az idén kiírhatna egy meghívásos pályázatot a korábbi – 25, illetve 33 méteres uszodákra benyújtott – díjazott tervek készítői számára. A tervezési, engedélyezési, terület-előkészítési munkálatok után még így is leghamarabb 2009-ben kezdődhetne az építkezés a MÁVDAC-pályával szemben kiszemelt területen, a kiserdő szélén.

Horváth László képviselő a tájékoztatón megismételte korábbi, az évtizedes álom megvalósítása melletti érveit: orvosok, gyógytornászok igazolták, hogy egy uszoda építési költségei csupán az egészségügyi kiadások csökkenését eredményező hatás révén is megtérülnek.

A képviselő a nagymedence mellé két kisebbet is javasol: egy rehabilitációsat az idősek számára és egyet a kisgyermekeknek.

Németh Zoltán hozzátette: a szomszédos kiserdő lehetővé teszi, hogy az uszoda későbbi kiegészítésekkel városi strandként is működhessen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szent László ma is eszménykép

A Szent László-herma megalkotásának 600., Győrbe érkezésének 400. és a szent uralkodó megkoronázásának 930. évfordulójára gazdag programsorozattal készült a város. Szerdán az ünnepi díszközgyűlésen a Szent László-díjakat is átadták a bazilikában, melyet körmenet és hangverseny követett. Tovább olvasom