Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Versenyt nyert a csodaló

Első lett a pápai ugróversenyen Gavotte, a két évvel ezelőtt kis híján tűzhalált halt győri paripa. A Veres-szakközépiskola anglo-arab lovát Vígh Attila, az intézmény lovásza ülte meg.
A Győri Lovas Nemzetőrség a Veres-iskola tíz lovával vett részt az ötéves hagyományú történelmi játékokon Pápán, a vastapssal jutalmazott caroussa után az ugróverseny következett és a legjobb teljesítményt a Vígh Attila alatt szökellő Gavotte érte el. Mint emlékezhetnek, az állat két éve kis híján bennégett egy istállótűzben, s az országos méretű összefogásnak, az állatorvosok, a lovásztanulók kitartó gondozásának és természetesen saját erejének köszönheti életét.

A testén egy-két folt a mai napig tanúskodik a 2000. augusztus 30-án történtekről, s megülni sem lehet mindennap, mint a többi lovat, hátát örökké kímélni kell. Éppezért csodával határos Vígh Attila szerint, hogy az átlagosnál jóval kevesebb felkészülési idő mellett ilyen kiemelkedő teljesítményre képes a halál torkából kimentett kilencéves Gavotte, amely még gyorsabban tanult, mint társai a kéthetes felkészülés alatt. A lovászmester a katonai hagyományőrzésért egyébként tavaly megkapta a honvédelmi miniszter kitüntetését is.

Vígh Attila úgy véli, Gavotte ennél tovább már nem fejlődhet, több munkát nem adhatnak neki. Ám egyik kedvenc programját így is az jelenti, amikor gondozói kiviszik az udvarra, az egyszerű mozgást naponta megköveteli. Ennél csak egy kedvesebb időtöltése van, amikor Vígh Attila a hátát vakargatja vagy speciális kenőccsel törli foltjait, amelyek még egy igazi sikertörténet végén is szomorú emlékeztető jelek maradnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szép lányok, szép nyeremények

A Beautiful Ladies of Hungary szépségverseny országos döntőjét Győrben rendezték . A győztes egy… Tovább olvasom