Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Verseny nélkül adják el

Miután liciten nem tudták eladni, versenyeztetés nélkül kívánják értékesíteni a Pápai úti volt állatvásárteret.
Versenyeztetés nélkül kívánja eladni a győri önkormányzat a Pápai úti volt állatvásárteret – derült ki a csütörötki városi közgyűlésen. A 3 hektáros, a Tesco hipermarket szomszédságában fekvő terület értékesítésére tavaly október 25-én és november 25-én már tartottak licitet, de a 490 millió forintos kikiáltási áron felkínált ingatlanra nem akadt jelentkező. Győr vagyonkezelési rendelete lehetővé teszi, hogy 10.000.001 forint feletti értéknél elidegenítés, bérbe- vagy használatbaadás esetén a versenyeztetési eljárás mellőzhető legyen.

A közgyűlés megtárgyalta a város tulajdonában lévő úthálózat felülvizsgálatáról szóló beszámolót is.A város tulajdonában lévő úthálózat felülvizsgálatáról szóló beszámoló egyik legfontosabb megállapítása az volt, hogy a közepes és annál rosszabb állapotú utak 75 százaléknyi szeletet képviselnek Győrben, míg nem megfelelő és tűrhetetlen minősítés 33 százaléknyi szakasz mellé került. Eredics Imre alpolgármester felszólalásában hangsúlyozta: a város több milliárd forintot költött útjaira az elmúlt években, de ezzel sem tudott javulást elérni.

Szerinte a tömegközlekedés fejlesztésével és a személygépkocsik visszaszorításával kell a város élhetőségét javítani. Dézsi Csaba András (Fidesz) azt kifogásolta, hogy az anyagban egy szó sem esik arról, a város miként akarja megoldani az akut problémákat.
A képviselők döntöttek arról is, hogy felemelik a polgármester és az alpolgármesterek fizetését. Az ok az, hogy a bér alapjául szolgáló köztisztviselői illetményalap 33 ezer forintról 35 ezerre nőtt január 1-jével. Balogh József polgármester ezentúl havi bruttó 525 ezer forintot vehet fel az eddigi 495 ezerrel szemben, Eredics Imre és Kun András főállású alpolgármesterek 498.700-at, Dömötörné Holeczky Judit és Schmidt Péter társadalmi megbízatású alpolgármesterek 227.500-at. Mindez évi 1,9 millió forint többlettel jár 2005-ben.

Emelkedett a politikusok költségtérítési átalánya is, sorrendben 157.500, 99.740 és 45.500 forintra. Ennek az éves többletkihatása 307 ezer forint.
A testület határozott arról is, hogy fenntartja a változtatási tilalmat az Ibolya utca–Bácsai út–Ciklámen utca–Borostyán sétány által határolt területen, míg a Dózsa György rakpart–Rónay Jácint utca–Ady Endre utca–Széchenyi híd által határolt területen, illetve az Ady Endre utca Széchenyi hídig tartó páratlan oldalán megszünteti azt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rossz állapotban a győri közutak

A megyeszékhelyen a közutak állapota – finoman szólva – nem kielégítő, sőt elég rossz állapotban van. A hivatalos felmérés szerint is az ötfokozatú minősítési skálán a közepes és ennél rosszabb állapotú utak a teljes hálózat 75 százalékát(!) lefedik. Ezen belül a „tűrhetetlen" és a „nem megfelelő" (iskolai osztályzattal ez 1-es, 2-es) utak a hálózat egyharmadát teszik ki. Tovább olvasom