Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 19°C | 30°C Még több cikk.

Versengés irodalmi jegyben

A Radnóti Miklós Irodalmi Társaság a megyei önkormányzattal, a megyei könyvtárral és a pedagógiai intézettel karöltve a hagyományos irodalmi napokon tavaly ősszel hirdette meg a Szülőföldem szép határa című versenyt. A győri döntőre tíz csapatot hívtak.
Baksa Péter, az irodalmi vetélkedő szakmai szervezője elmondta, hogy a feladatok nemcsak ismeretekre korlátozódtak (ugyan egy totót ki kellett tölteni), hanem a beszéd- és íráskészséget is próbára tették, a megszólalásokon keresztül lehetőséget adtak az érzelmi kötődés kifejezésére. A versenyzőknek „ képzelt " emlékbeszédet kellett mondani egy-egy költő, író képe, szobra vagy emléktáblája előtt, vallomást tenni a szűkebb haza, a szülőföld szeretetéről. A zsűri elnöke, Szabó József elégedetten nyugtázta a diákok felkészülését. „ Előadásaikból sugárzott a táj, a kulturális értékek, az ember iránti szeretet. "
A csapatokat csekély pontkülönbség választotta el egymástól. Első helyen a dunaszegi „ Hármak Társasága " (Nagy Bernadett, Nagy Judit, Torma Szilvia) végzett. A képzelt dobogóra másodikként szintén szigetközi faluból „ verbuválódott " csapat állhatott. A „ Dunaszegi Középiskolások " -at Neuperger Réka, Kapitány Judit, Méri Beáta alkotta. Harmadik a mosonszentmiklósi „ Atlantisz " (Badics Judit, Bertalan Zsanett, Bősze Bernadett) lett. A legszebben szavaló, leghatásosabb emlékbeszédet és a legszemléletesebb vallomást alkotó diák különdíjat kapott. A döntő csapatai közös jutalomban is részesültek: felkészítő tanáraikkal együtt egy szlovákiai kiránduláson vehetnek részt, illetve az első három helyezett meghívást kapott a nyári nemzetközi anyanyelvi táborba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Macskafogó a belvárosban

Cicamentő akcióba kezdett a Csizmás Kandúr Alapítvány Győrben. Az állatmenhely munkatársai május… Tovább olvasom