Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Veronika gyorsasága Tunéziáig elér

A győri Károlyi Veronika kiváló sporteredményeire országosan két éve figyeltek fel. A Radó-iskola hetedikese július elején a magyar válogatottal a tunéziai világbajnokságra utazik.
illusztráció
Károlyi Veronika még soha nem járt külföldön, repülőgépet is legfeljebb képeken vagy filmeken látott. Július első napjaiban azonban pótolhatja mindezt, hiszen a sérültek Tunéziában rendezett világbajnokságára a magyar válogatott tagjaként utazhat. A futásban évek óta jeleskedő kamasz tehetségére nevelői már alsós korában felfigyeltek. A lány Herman Zita tanárnő irányításával edzett, amit később a Dózsa-pályán szerzett tapasztalatokkal egészített ki. Az országos bajnokságon legutóbb két aranyérmet besöprő Vera a tavalyi EB-n 100 méteres síkfutásban harmadik, a 4x100-as váltóban pedig az előkelő első díjat hozta el.

– Tizenkét sportoló kapott Tunéziába meghívást, a költségeket a Magyar Értelmi Fogyatékosok Szervezete (MÉS) állja – sorolja a részleteket Herman Zita testnevelő. – Veronika szinte a legfiatalabb versenyzőnek számít, büszkék vagyunk az eredményeire, hiszen nemcsak Győrt, hanem hazánkat is képviseli. Negyedikes kora óta dolgozunk együtt, az egykor törékeny, pici lány ma mindenben partner. Sérültsége, kora miatt azonban nem utazhat egyedül, így a verseny a kísérő úti- és szállásköltségeinek előteremtésén múlott.

– Több sikertelen kérést követően az Audi Hungaria Motor Kft., személy szerint pedig Lőre Péter kommunikációs igazgató sietett segítségünkre – kapcsolódik a beszélgetésbe Milanovich Jánosné, a Radó-iskola igazgatója. Az edző a világcég támogatásának köszönhetően elkísérheti Veronikát, a városi sportigazgatóság az egészségkárosultak alapjából pedig 40 ezer forintot utalt át, ami szintén nagy segítség.
Vera talán Tunéziában sem a körökért és az eredményért hajt. Életének része a futás és naponkénti edzés. Testnevelőjével sem elemzik vagy magyarázzák a mozdulatokat. Vera azonban amint a rajtgéphez áll, maximálisan koncentrál, arca átszellemül. Előtte nem létezik más, csak a pálya, amit július első napjaiban vélhetően Tunéziában is meghódít.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tilos a fürdés

A nem megfelelő vízminőség miatt tilos a fürdés a Rába úgynevezett Kóvalter szabad strandjánál… Tovább olvasom