Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Verés helyett ölni akart?

Tartozás miatt verettek meg egy férfit, de a megbízott már ölni akart – állapította meg a megyei bíróság Tatabányán. Az ügyet kedden másodfokon tárgyalta a Győri Ítélőtábla, a bíróság azonban hatályon kívül helyezte a – szerinte – megindokolatlan döntést.

Első fokon kilenc évet kapott O. Zsolt, a vád szerinti felbujtó és nyolcat a bűnsegédje, akik kis híján megölettek egy adóst.

Az eredeti megbízást azonban nem O. Zsolt adta, őt is úgy kérte fel egy társuk az elszámolási vita lezárására, de Sz. Béla még csak súlyos testi sértésre bujtotta fel a másik vádlottat, akin ennél drámaibb leszámolást akart – állítja az ügyészség és az első fokon eljárt bíróság.

O. Zsolt és Sz. Béla üzleti kapcsolatban állt és mind a kettejüknek akadt felderítetlen pénzügyi dolga a későbbi sértettel. Sz. ezekből az ügyekből mindig hátrányosan jött ki, O.-nak pedig be nem tartott ígérettel maradt adósa P. Zoltán. Ő ennek ellenére barátságot mutatott, a későbbi sértett pedig feltétlenül megbízott benne.

Nem kellett volna. Ő – mármint az elsőrendű O. Zsolt volt ugyanis az, akit az elszámolási vita miatt felbőszült Sz. Béla megbízott a veréssel: szerezze meg a pénzt és adjon leckét is P.-nek, minimum súlyos sérülésekkel.

Az ítélőtábla szerint ezt az egészet jobban fel kellene még deríteni azoknak, akiknek ez a dolga, mert nehéz kérdés, hogy miért akarta ezután megölni P.-t a veréssel megbízott társ.

A vád szerint mindenesetre ez történt: ismeretlenül maradt személyeket bízott meg O. Zsolt a gyilkossággal, s beadta a potenciális áldozatnak, hogy jó üzletet köthet olcsó mobiltelefonokkal, ha elmegy a megadott helyszínre.

Itt már belépett a képbe F. Roland, a későbbi harmadrendű vádlott is, ő volt "Olivér", akivel egy esztergomi kiskocsmában beszélte meg P. az adásvétel részleteit. Majd kicsalta őt egy süttői parkolóba, ahol – akár a maffiafilmekben – felbőgtek P. mögött a beérkező motorok, maszkosok jöttek vasrudakkal és kis híján agyonverték a férfit. Véresen, számtalan csonttöréssel hagyták ott, majd eltűntek.

Életben maradt, ennyi "hiba csúszott a kivitelezésbe" – mondta állítólag barátainak O. Zsolt.

A vádban foglalt tettéért kilencévi fegyházat kapott, míg F. Rolandot bűnsegédletért nyolc évre ítélték Komárom-Esztergom megyében. Sz., aki ölési szándék nélkül meg akarta veretni a sértettet, öt hónap felfüggesztett börtönt kapott.

A Győri Ítélőtábla dr. Kovács Tamás tanácsa azonban ezt hatályon kívül helyezte tegnap, mivel álláspontja szerint a felderítetlen eljárás megalapozatlan döntéshez vezetett, az indoklás is igen hiányos. Így az ügyet ismét első fokon kell tárgyalni.

Ezt látható lelkesedéssel fogadták a vádlottak és hozzátartozóik, de az elnök jelezte: ez a fejlemény se jót, se rosszat nem jelent számukra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új igazgatót keresnek az abdai iskola élére

Az abdai Zrínyi Ilona Általános Iskola már a rendszerváltozás óta oktatási társulásként tömöríti a… Tovább olvasom