Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Verés a győri kocsma előtt: megbocsátott támadójának a tinédzser

˝Nem haragszom rád˝- mondta csütörtökön a bíróságon hajdani támadójának az a fiatalember, aki életveszélyes sérüléseket szerzett egy verés során Győrben. A kocsma előtti durvaságért Sz. István már másodszor kért bocsánatot.

Megkezdték a tárgyalást a győri Kodály Zoltán utcai kocsma előtt történt verés ügyében, s amit elfogultság miatt áthelyeztek Szombathelyre. Sz. Istvánt a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség azzal vádolja, hogy olyan ütésekkel küldte földre az akkor 17 éves, neki nem ártó fiatalt, amik sürgős orvosi segítség nélkül a halálát okozták volna. A mentőt egyébként a vádlott barátja hívta ki.

A húszéves férfi részben ismeri el bűnösségét, az ütések számát és az előzményeket most is vitatja – tudtuk meg ügyvédjétől, dr. Balogh Ferenctől, aki arról is beszámolt: Sz. István már találkozott azóta a sértettel és bocsánatot kért tőle.

A vádirat szerint szinte nem is volt előzmény: Sz. István odament a két fiatalhoz, cigit kért, majd provokálta a másikat: „Üss meg, félsz?" A fiú mondta: nem akar verekedni, hátrált, majd kapta egyik ütést a másik után. A sértett elvesztette eszméletét, s a koponyáját súlyos trauma érte – tudatta dr. Gál Katalin főügyészségi szóvivő.

A védelem szerint azonban a sértettnek ennél nagyobb szerepe volt a dologban: dulakodtak is. Mindezzel együtt Sz. István a bíróságon bocsánatot kért a nála két évvel fiatalabb tinédzsertől és szüleitől. Boros Gábor sértett a Kisalföldnek a tárgyalás után elmondta azt, amit a bíróságon is:

– Nem haragszom rá, elhiszem neki, hogy nem így akarta ezt, miért ne hinném, én sem így akartam volna. Egyébként könnyebb, hogy nem is emlékszem rá, mert elájultam. Valóban találkoztunk Adyvárosban, véletlenül, azután, hogy őt kiengedték. Akkor is megbeszéltük ezt: ő bocsánatot kért, én meg azt mondtam neki, hogy nem haragszom – fejtette ki a fiatalember.

Az ügy azonban ettől természetesen nem zárulhat le, októberben folytatják, mert további szakértői véleményt igényel: vajon marad-e hosszú távú nyoma a verésnek.

A tárgyaláson bírói kérdésre az is elhangzott: a család most nem követel kártérítést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem kell készülni a Móricz Zsigmond rakpart lezárására Győrben

A Mosoni-Dunán és a Rábán levonuló árhullám okozta vízszint emelkedés nem érte el 430 cm-es… Tovább olvasom