Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Verekedés Vámosszabadin a menekülttáborban

A tábor épületében verekedés tört ki három nigériai férfi között. A rendőrséget és a mentőket is riasztották, utóbbiaknak egy hámsérülést kellett ellátni.

10:20 - Három nigériai férfi volt érintett a szombat esti ügyben - tudtuk meg Kocsis Tündétől, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivőjétől. Két férfi keveredett személyes vitába honfitársukkal, a vitából lökdösődés lett, és pofon is elcsattant. Az egyikük kézfején hámsérülés is keletkezett, ezt egy letört végű kanál okozta (és nem kés, mint az korábbi értesülésünkben szerepelt). Kocsis Tünde megerősítette, hogy kértek rendőri segítséget a menekülttáborba a verekedés miatt. A rendőrség kiérkezésével hamar lecsillapodtak a verekedők.

Az ügy további részleteit a városi rendőrkapitányság vizsgálja. A verekedésben részt vevők további sorsáról a vizsgálat eredménye alapján döntenek.

23:30 - Információink szerint verekedés tört ki a vámosszabadi menekülttáborban, de ezt a rendőrség nem erősítette meg.

A helyszín közelében tartózkodó kollégánk négy-öt rendőrautót lát a tábor bejáratánál.

23:47 - A vámosszabadi táborhoz érkezett egy mentőautó is.

23:54 - Információink szerint a tábor épületének egyik emeletén tört ki verekedés, amiben többen részt vettek. S közben - úgy tudjuk - előkerült egy kés is, s az egyik menekült keze sérült meg. Őt a mentők ellátták. Jelenleg tolmács bevonásával igyekszik vizsgálni az eset körülményeit a hatóság információink szerint.

További fotókért kattintson ide!

Olvasóink írták

191 hozzászólás
 • 191. Legs 2013. szeptember 18. 19:58
  „Az MTI információi szerint a három nigériai "fiatal" azért verte meg az általuk bérelt lakás szomszédságában lakó férfit, mert rájuk szólt, hogy ne dohányozzanak a társasház folyosóján.
  A férfitől - aki súlyos sérüléseket szenvedett - értéktárgyakat is elvettek.
  A rendőrség közölte, hogy néhány órán belül előállították az egyik gyanúsítottat, de a társait még keresik. Az ügyben súlyos testi sértés és kifosztás gyanújával indult eljárás.
  (MTI nyomán)

  Szegény Afrikaiak.:(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((”
 • 190. szekelyse50 2013. szeptember 18. 17:01
  „Szánalmas ,a kutya is jó dolgában vesz meg...”
 • 189. KeresztenyEuropa 2013. szeptember 17. 20:02
  „WeiseÖdenburg:
  Tudom, hogy egy más korban nőttél fel, imént írtad korod. Akkor ez a kérdés még nem volt igazán életbevágó. Való igaz, ez már nem a te problémád lesz. Kérdem: Van-e gyermeked, unokád ? Azt kívánod nekik, hogy őseid(?) földjén másodrendű állampolgár legyenek csak holmi bevándorló jöttmentek mellett(bizonyítottab 60-80-as a feketék IQ-ja) ? A közbiztonság akkor már (10 év múlva) nem olyan lesz, mint manapság, inkább Gotham City-hez tudnám hasonlítani a jövőt e tekintetben.
  A határokat le kell zárni és ki kell toloncolni az invazív fajokat sajnos. Vér nélkül, karhatalmilag. Ez az egyetlen megoldás. Gazdaságilag is le fogják húzni az őshonos népek országait a saját moráljaik által determinált szintre.”
 • 188. WeiseÖdenburg 2013. szeptember 17. 19:51
  „187. KeresztenyEuropa 2013.09.17. 19:39
  Igen és az említett Mehemedék is inkább kurdok. Az újjá építést én 1962 utáni időt értem. A precizitásukat nem kell bemutatni. A szaporodás a szerényebb életvitelű és körülményű népeknél szinte sorozat szerű.Kúltur népek problémája.”
 • 187. KeresztenyEuropa 2013. szeptember 17. 19:39
  „WeiseÖdenburg:
  Németországot nagyon nem a törökök meg jugók építették újjá, nem kell ferdíteni. Az angol-francia-amerikai fogolytáborokból hazatértek voltak azok, később a szovjetek hazaengedettjei.
  A precizitásuk fényévekkel elmarad az európai népekétől. Nézd meg a hazájuk, hogy mire jutottak önerőből és ezek Nyugaton többségében állami szociális segélyeken élnek, viszonylag jól.
  Már a ´90-es években is 3 millió törököt hazudtak, érdekes megrekedt a ´80-as évek állománya ezek szerint, pedig a szaporodási rátájuk kimagasló és folyamatos a tömeges bevándorlásuk(végig kell nézni a magyar autópályákon albánok,koszovói albánok,románok,bolgárok,arab-török népek tömegesen érkeznek) Nyugatra. Az albánokat-bosnyákokat egy az egyben töröknek hívják a szerbek, csak felhívom a figyelmet , hogy az se egy különb csapat...”
 • 186. Legs 2013. szeptember 17. 19:38
  „Kíváncsi vagyok.hol,miből lesz Győrben 20-év múlva az első mecset.

  Nem rasszista vagyok,nacionalista.”
 • 185. Legs 2013. szeptember 17. 19:35
  „171. Túrabakancs 2013.09.16. 20:53

  "Jössz a négerekkel,
  miközben nem mersz végigmenni egy bizonyos városrészen Győrben, na ezzel van
  a baj, nem a jövő-menő szerencsétlen menekült afrikaiakkal."

  -----------------------

  Hol négereztem 103 alatt?!Nem nekem gurult el a gyógyszerem,nem is szedek semmit.”
 • 184. Legs 2013. szeptember 17. 19:21
  „Voltam katona.
  Másfél évig.Összezárva tirpákokkal,parasztokkal,cigányokkal,bűnözőkkel..Soha egyetlen egy pofon nem csattant el,pedig mi nem is mehettünk ki a városba minden nap.

  Akkor ezek kik?Egymást verik miközben mindenük meg van?”
 • 183. Legs 2013. szeptember 17. 19:05
  „174. WeiseÖdenburg 2013.09.16. 21:32
  Az Európai Unió lakosságának egyötöde muszlim lesz 2050-re - állapítja meg egy brit napilap. A The Telegraph szerint az európai integráció hatalmas társadalmi változás előtt áll: az őslakosok születési rátája folyamatosan csökken, ezzel egyidejűleg pedig rohamos mértékben nő a muszlim bevándorlók aránya az európai országokban. A tendenciával járó következményekről azonban kevesen mernek beszélni. Egyesek úgy vélik, Európa fennállásának legsúlyosabb válságát éli át.”
 • 182. resc 2013. szeptember 17. 18:56
  „181. WeiseÖdenburg 2013.09.17. 17:14 Koszonom.. sajnos azza kellett valnom, hiszen elgondolkodtato esemenyeken mentem keresztul.. HA en lennek a facebook - csoport tagja, amely ellenzi a tabort - erdekes modon az eroszakrol hasonlo elveket vallo volt "parom" is tagja.. eleg ellentmondasos - akkor valami olyasmit probalnek elerni, hogy pl 8 - 16 oraig lehessenek taboron kivul, utana aki nincs bent, azt korozni, elfogni es rovid uton kiutasitani az orszagbol. Igy senki erdekei nem serulnenek, hiszen a gyerekek elviekben 16 oraig az iskolaban vannak, 16 orakor meg nincs sotet es
  sok a jarokelo, az o erdekeik sem serulnek, hiszen megkapjak a szabad mozgast... Ezzel talan javulna sokak biztonsagerzete.. Tudom hogy ez mar nem fer bele a "´Nyilt Tabor" fogalmaba, de az sem fer bele a "rendes csalados ember" ha jol emlekszem igy propagaltak az erkezoket - fogalmaba ami - akik ide erkeztek.. ahogy itt olvasom a hozzaszolasokat.. Tobbet errol nem irok, remelem az illetekeshez, az erre rahatassal birohoz eljut az uzenet es tudnak belole profitalni.. hatha..”
 • 181. WeiseÖdenburg 2013. szeptember 17. 17:14
  „180. futóbab 2013.09.17. 15:31
  resc szakértője a problémának ! Jól látja mi lehet,miből! Gondoljon bele mikor a férje udvarolt önnek,mennyire más volt a
  fiuk viszonya a lányokhoz. Az óta sok minden változott a kultúra területén nálunk is.Nem szépítve de így volt.
  legalább is emlékeim szerint. Egy 60-as fiú.”
 • 180. futóbab 2013. szeptember 17. 15:31
  „resc 2013.09.17. 14:44 "Imádják az erőszakot" Valamilyen szinten rosszul fogalmaztam.A vérükben van,fanatikusak,mint ahogy Ön is írta,de véleményem szerint mellette szeretik is,és provokálják is az erőszakot. Legalábbis én úgy gondolom.Nem lesz jó vége,azt is látom.Vagy rossz a megérzésem? Nem hiszem!”
 • 179. resc 2013. szeptember 17. 14:44
  „178. futóbab 2013.09.17. 13:30
  Meg tudom erteni "Imádják az erőszakot" sajnos ha nem is imadjak, de nekik ez, mint egy korabbi hozzaszolasomban irtam, termeszetes.. ha egy Magyarorszagon szuletett es felig Magyar nevelest kapott mosolygos lany, aki hasonlo felmenokkel rendelkezik, ugy tud viselkedni es fel sem fogja ennek sulyat - uzletszeru kejelges, csaladon beluli eroszak, magantulajdon el nem ismerese stb.. - akkor bele sem merek gondolni, hogy ezek az emberek, akik tobbnyire olyan orszagbol jottek, ahol a nyilvanos kivegzesek napi rutin, mit meg nem mernenek tenni.. illetve mi jarhat a fejukben. NEM Europaiak.. ezen nincs mit ragozni, ebbol boritekolom, hogy sok konfliktus lesz meg.. en a gyori holgyeket ova intem attol, hogy egyedul jarjak a varost este.. vagy a videki buszpalyaudvar kornyeket..”
 • 178. futóbab 2013. szeptember 17. 13:30
  „Végig olvastam az összes hozzá szólást.Pár emberke kivételével,senki,de senki még a környéken sem lakik.Én viszont igen!Engedtessék meg nekem,hogy szidjam akit akarok,hogy rasszista lehessek,hisz ez mind az én érzésem,jogom!Akik a menekült tábor ellen vannak,maximálisan egyetértek,akik pedig olyan nagyon védik ezeket a zömében köztörvényes,AIDS-el,hepával...stb fertőzötteket,azokhoz szívesen küldenék a szomszédjukba párat.Remélhetőleg az illetőnek van felesége,gyereke.Majd megtudja a békés egymás mellett élés szabályait,amit nem ő fog diktálni!Hadd meséljek el pár dolgot,amiket saját szememmel,fülemmel hallottam, tapasztaltam.Nem tudok,róla,hogy a környező településeken megjelentek volna,mivel Győr belvárosa,sokkal nyíltabb terület,viszont mi igen is félünk a környéken.Bármikor erre is portyázhatnak!Szóval:Heti rendszerességgel járok el a tábor előtt,ahol mindig posztol a polic autó. A határra vezető úton minden alkalommal a sötétben el is gázolhatnám a delikvenst,mert ott kóbászolnak a fekete bőrükkel,a sötét márkás ruháikban,úgyhogy azon a hosszú szakaszon,a megengedett sebesség alatt járok,mert nem szeretnék gázolás miatt börtönbe kerülni/megtorlás/.A Dunán elég sok időt töltök,ezért ha tetszik ha nem,többször tapasztaltam,hogy rendőrök,vizi rendőrök,a sáros,vizes bozótokban,távcsővel a kezükben keresik a <moderálva>.Szabad kijárásuk van,a környék pedig ideális a különböző bűncselekmények véghez vitelére.Nem mondhatják,de mi tudjuk,hisz a tábor előtt,10 év alatt,ha 1 X-szer láttunk akár csak egy halőrt is.Aztán láttuk is,hogy a más tulajdonát képező ladikban füstölnek,jókat vihorásznak,piszok jól érzik magukat.Sokan voltunk,nem volt okunk félni,de azért a hideg kivert.Mi van akkor,ha csak 2-en vagyunk?A környék csendes,kihalt.Az utóbbi időben,többször lehet hallani a szirénázó autókat,a tábor fele száguldani.Miért? Milyen titkokat rejt még a tábor,amit eltussolnak?A sok okos hozzá szóló tudja a választ?A településen házak értéke rohamosan csökken,és ezt bármelyik ingatlanos alá támasztja.Az emberek félnek,aki teheti tutira elmegy a faluból,mert az hazugság,hogy ideiglenesen vannak itt.A gyerekeiket,női hozzá tartozóikat a férfiak féltik,és JOGOSAN! Ha már itt eszi őket a fene,mert a város vezetése nem állt ki a szépen fejlődő Győr és környéke mellett,akkor miért nincs szöges drót,miért járhatnak szabadon,miért kapnak ingyen nem is olyan rossz kaját,miért jár nekik a napi lóvé?...és még sorolhatnám!Nem az országunk a vég céljuk,de a következő ok,igen is elgondolkodtató,ami szintén fedi a valóságot: a <moderálva> megismerkedik a magyar lánnyal,gyereket csinál,és természetesen arra megy ki a játék,hogy elvegye a csajt,,és onnantól kezdve magyar állampolgár.Azt mondja a <moderálva>,dolgozni?-majd az asszony fog,ő meg veri a bimballóját,meg nemzi az utókort.EZT <moderálva> MONDTA,olyannak aki érti a nyelvüket.Imádják az erőszakot,és vannak olyanok,akikről a hatóságok soha nem derítik ki,hogy valójában honnan is jöttek,hisz hamis papírokkal,hazugságokkal a hátuk mögött,de lóvéval a zsebükben érkeznek.Mindezek után hova is toloncolják vissza őket?Nekik ez kánaán.Mindenük megvan,őrzik,védik őket.Minket ki őriz,ki véd?-ha nincs pénzünk élelemre ki ad ingyen kaját a vallásunkat tiszteletben tartva?-ha elvesztjük a fejünk fölül a tetőt,hol tudunk aludni?-ki ad nekünk naponta zsebpénzt?-a mi gyerekeinket melyik iskola fogja ingyen tanítani?-ha betegek vagyunk mi milyen ellátást is kapunk,/kórház/----stb.Erre is válaszolhatnának a tábor mellett kampányolók! Amit pedig átéltem: a Győri vizes játszótéren voltunk az unokámmal.Sok fekete sétált arra,be nem jöttek ugyan,de amikor a játék hajóra szerettünk volna átmenni,megszólítottak.Nem beszélek nyelveket,én naív marha,azt hittem problémájuk van,ezért az ott levő anyukák és nagyik segítségét kértem a fordításban.Az egyik feka angolul a következőt mondta:a lényeget írom:-nagyon tetszem neki,és én kellek neki,meg a gyerek is,és szeretne velem kapcsolatot.A szégyentől majdnem elsüllyedtem,majd megijedtem.Inkább megkerültük a Szent Imre úton a haza fele vezető utat a messzebb levő buszmegállót választva,minthogy a parkon át vágtunk volna.Nem vagyok egy besz....i alak,DE:gen, féltem,féltettem magamat,az unokámat.Alaptalanul?-Nem hiszem!.Ismerőseim szerint jól nézek ki,de akkor is 50 felett vagyok! Felháborított a dolog,és azóta is arra gondolok,ha velem ilyen gátlástalanok,és pofátlanok voltak,akkor milyenek lehetnének a lányaimmal,vagy a ti feleségeitekkel,lányaitokkal,unokáitokkal?!Ebbe bele gondoltatok tisztelt tábor mellett érvelők?! Gondolkozzatok,mérlegeljetek!Én eleve elleneztem,most viszont ragaszkodom hozzá,hogy telepítsék őket akár Felcsútra,akár az Alföldön egy tanyára,de Szabadiról tüntessék el őket!Üdv,és további szép napot mindenkinek!”
 • 177. doki70 2013. szeptember 17. 08:50
  „"152. reeplayy 2013.09.16. 12:38

  Sétálok a városban a párommal és szó szerint végigmérnek. A nővérét már meg is környékezték egyszer. Sétált jókedvűen, mögéd mennek és jön a kis tipi tapi hátha vevő valamire."

  Mióta itt vannak, a feleségem kijelentette, hogy nem hajlandó elmenni egyedül sehova. Azért a biztonság kedvéért felszereltük Őt és a család többi tagját paprika spray-vel. Útmutatás: ha leszólítanak vagy kötözködnek, spray a kézbe, pofán fúj, aztán szalad! Főleg ha többen vannak!
  Én még csak-csak nekik megyek, vagy kikapom a belső zsebből a bikacsököt ( keményfából készült vastagabb, kézre álló 30 cm-es "seprűnyél") , de egy -egy jól sikerült találat után én is veszem a nyúlcipőt! De mit tegyen egy nő vagy fiatal lány? Mindenesetre javaslom, hogy az eddigieknél jobban figyeljünk az utcán a hozzánk hasonló bőrszínű emberekre, és ha segítségre van szükségük, ne forduljunk el, mert legközelebb velünk is ezt teszik majd a többiek.”
 • 176. aw 2013. szeptember 16. 22:49
  „171, "szerencsetlen menekult afrikaiak"

  :))))))
  Kinomban rohogok, komolyan.”
 • 175. aw 2013. szeptember 16. 22:44
  „172, Ezt a kozemtikazast, istenem.
  A nemeteknek mar annyi, mar nem tudnak mit csinalni, vege, beletorodtek.
  Nezz korul barmelyik nemet nagyvarosban, nem azt fogod erezni, hogy ugyan gyerekek, hiszen csak 5% torok el itt, henem, hogy MINDEN tele van veluk. Az egyeb europan kivuli etnikumokrol mar nem is beszelek, elkepeszto aranyok vannak.

  Egyebkent meg eleg csak belegondolni, hogy egy szazezres gyor nyugalmat kepes felforgatni vagy 50-100 "menekult", holott az aranyokat tekintve ez mennyire elenyeszo de az osszkepet tekintve megis milyen sokkoloan hat.”
 • 174. WeiseÖdenburg 2013. szeptember 16. 21:32
  „170. Legs 2013.09.16. 20:24
  A világ bonyolult és minden viszonylagos,szépen fogalmazva relatív. Eltudom képzelni mi forog a fejedben!
  Mivel gondolati síkon megmaradt, illetve elmélkedsz bizonyos problémákról könnyen kaphatsz egy jelzőt,mert aki ezeket osztogatja,számára egyszerű nem igényel különösebb alkotó agyi tevékenységet .Viszont roppant jól hangzik és tetszik saját magának!”
 • 173. WeiseÖdenburg 2013. szeptember 16. 21:20
  „171. Túrabakancs 2013.09.16. 20:53
  Rávettem a bakancsom,ha rálépnek vakkantson!”
 • 172. WeiseÖdenburg 2013. szeptember 16. 21:16
  „170. Legs 2013.09.16. 20:24 Egy kis érdekesség . .Peter Kohl a Süddeutsche Zeitung című lap augusztusi számában megjelent interjúban hangsúlyozta: "érzéketlenség lenne szó nélkül hagyni" azt a napokban nyilvánosságra került brit dokumentumot, amely szerint édesapja 1982-ben Margaret Thatcher néhai brit kormányfőnek azt mondta, hogy minden második törököt ki kell telepíteni Nyugat-Németországból, mert a kulturális különbségek nagysága miatt nem tudnak betagolódni a német társadalomba.
  Nyugat-Németország a második világháború nyomán kialakult munkaerőhiány enyhítésére toborzott vendégmunkásokat külföldön. A legtöbben Törökországból érkeztek, de százezres nagyságrendben vándoroltak be például az egykori Jugoszláviából és Olaszország kevésbé fejlett déli térségéből.
  Helmut Kohl véleménye a politikája alapján a kilencvenes évek elejére megváltozhatott. 1993-ban a konzervatív táboron belüli ellenállást legyűrve keresztülvitt egy törvényt, amely megkönnyítette a német állampolgárság megszerzését a bevándorlók már Németországban született új nemzedékének, és azt hangoztatta, hogy a bevándorló nem a többségi társadalomra nehezedő teher, hanem a németek jólétének egyik legfontosabb záloga.
  A 80 milliós Németországban jelenleg nagyjából 3 millió a török származású lakosok száma. Az integráció nemzetközi összevetésben sikeresnek mondható, igazán jelentős feszültségek nincsenek a török közösség és a többségi társadalom között. Tény a törökök építették ujjá Németországot. Tapasztaltam a kulturált tanult törökkel nincs gond .
  A hagyomány őrzőnők is elfogadottak.A németek udvariasak és türelmesek a külföldivel,sokan segítőkészek.
  Gond talán a harmadik generáció kis részével van.Magyarokat a németek és a törökök zöme kedveli,de í munkában bizonyítani kell.Láttam egy vegyes Team német,török,szerb és magyar melósból olyan munka tempót végeztek,amit
  kevesen képesek csinálni,plusz a precizitás.”
191 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kirabolták hajléktalan társukat

Két hajléktalan férfi erőszakkal és fenyegetéssel kényszerített egy harmadikat, hogy pénzt adjon… Tovább olvasom