Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Verekedés razzia közben

Győr - Kiemelt ellenőrzést tartott a győri rendőrkapitányság a Kálóczy téri szórakozóhelyek környékén pénteken éjszaka. Mégis volt verekedés, rablás, ittas vezető.

A Mosoni-Duna mellett működő szórakozóhelyek környékén az utóbbi hetekben történt támadások, verekedések jogosan vívták ki a lakosság felháborodását. A helyzet kezelésére Győr rendőrkapitánya, Holló Sándor ezredes kiemelt rendőri jelenlétet ígért. Pénteken késő este ezt tapasztalhatták is az arra járók. – A parancs visszavonásáig minden hétvégén, kiemelten péntek és szombat éjszaka ellenőrizzük a Mosoni-Duna vonalán működő szórakozóhelyek környékén. Az akciókban a kapitányság járőrei, civil ruhás nyomozók vesznek részt és bevonjuk a határőrséget és a polgárőrséget is. Emellett természetesen a városi rendezvények biztosítási feladatait is ellátjuk – tájékoztatta lapunkat Holló ezredes a helyszínen, a „kis Erzsébet" híd feljárójánál.

A járőrök még fel sem álltak a számukra kijelölt helyekre, egy fehér Suzuki kanyarodott ki csikorgó kerekekkel az egyetemi parkolóból. Miután a járőrök megállították, az autó húsz év körüli vezetője a rendőr kérdésére annyit válaszolt, öt órája ivott egy sört. Két szonda is mást mutatott, így előállították a kapitányságra.

A szórakozóhelyek környékén rengeteg fiatal, közöttük többen fél- vagy egészen részegen dülöngéltek, hangoskodtak. Egyeseket a rendőri jelenlét sem riasztott vissza attól, hogy poharat, üveget törjenek. Néhány lány kihívóan lenge öltözékben lejtett egyik diszkóból a másikba. A környező parkolók szinte üresek voltak, de az Aranypart töltése tele autókkal, nem szeretnek gyalogolni a „gyerekek". Tűz esetén azonban a tűzoltóautók csak úgy fértek volna el, ha lelökik a járgányokat a töltés tetejéről.

Javában tartott a razzia, a rendőrök a határőrségtől kölcsönbe vett hőkamerákkal figyelték a bokros, erdős részeket, gyanús mozgásokat. Ekkor az akció parancsnokának, Milus Gábor főhadnagynak a hasábrádióból hallatszott: egy ötfős társaság megint megtámadott fiatalokat. Mint ahogyan az elmúlt egy hónapban többször, két szórakozóhely között, a töltésen.

– A töltésoldalból szaladtak fel, engem fejbe vágott az egyik, elestem. Fejen akart rúgni, de a kezemmel kivédtem. Letépték a nyakláncomat, később meg a két haveromét is – mondta kérdésünkre az egyik srác. Látszott a fiúkon, hogy ittak, állításuk szerint elmúltak 18 évesek, úgyhogy kiszolgálhatták őket.

A közeli szórakozóhely tulajdonosa felháborodottan mondta, szinte egész este kint állnak a töltésen, hogy távol tartsák a nem szalonképes vendégeket a többiek nyugalma érdekében. De hiába tartanak ők rendet a környékükön, amikor távolabb tőlük megcsinálják a balhét az ismeretlenek. Mert ugye személyleírást senki nem tud adni a támadókról, hiába sejtik, hogy kik azok.

– Különösen felháborító, hogy a nagy tömeg ellenére senki nem nyújt segítséget azoknak, akiket megvertek. De igazán nem is mernek közbeavatkozni, mert ha azt a négy-öt embert el is kapják, a védelmükre ötven jönne Újvárosból – háborgott az egyik fiatal.
A rendőrök kikérdezték a sértetteket, adatokat gyűjtöttek, majd a három megtámadott fiatalembert bevitték a kapitányságra, hogy megtegyék a feljelentést.

A péntek esti razzia reggel ötig tartott, de szombat este is ott voltak a rendőrök a Kálóczy tér környékén. Akkor legtöbbjük már civil ruhába öltözve vegyült el a tömegben. A két este eredménye: a támadásos esetekben a rendőrség csoportosan elkövetett garázdaság, illetve rablás miatt rendelt el eljárást. A 165 igazoltatás eredményeként közrendvédelmi feljelentés 7 született, testi épségre veszélyes eszközök – kés, dobócsillag – birtoklása, illetve köztisztaság elleni szabálysértés miatt. Közlekedési szabálysértés 15 volt, ebből 5 ittas vezetés, közülük 3 fiatalt előállítottak a kapitányságra.

Tóth Gyula

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Barokk hétvégére toboroztak

Győr - Toborzással kezdődött péntek este Győrben a háromnapos barokk esküvői rendezvénysorozat. A… Tovább olvasom