Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Verebics Ibolya Győrben énekel

Önálló esttel lép szülővárosának közönsége elé Verebics Ibolya Bartók- és Liszt-díjas operaénekes.
A Stuttgartban élő győri művésznő január 6-án este hét órakor a Richter Teremben a filharmonikusokkal koncertezik. A sors iróniája vagy éppen a szerelem kifürkészhetetlen útja, hogy a szülővárosát rajongásig szerető Verebics Ibolya Németországban telepedett le. Stuttgarti férje és tizenhárom éves Cornelius nevű gyermeke azonban szinte minden ünnepet Győrben tölt. Így volt ez idén is. Corneliusnak azonban rövidesen kezdődik az iskola, így nem láthatja édesanyját január 6-án a Richter Teremben. Az önálló estre a művésznő mama a szokottnál is nagyobb várakozással készül.
– Nincs szebb annál, amikor az ember ismerősei és barátai előtt énekelhet – fogalmazott Verebics Ibolya, s nem titkolta azt sem, hálás Baross Gábor igazgatónak azért, amiért lehetővé tette, hogy Medveczky Ádám vezényletével a Győri Filharmonikus Zenekarral önálló esten mutatkozhat be. A műsoron Wagner Wesendong-dalok és Mozart-áriák szerepelnek.

Verebics Ibolya természetesen gyakran énekelt már Győrött is, az önálló est azonban eddig váratott magára. Pedig a művésznő sokszor megfordul Magyarországon. Három nagy, sikeres koncertet adott a Matáv-zenekarral a Magyar Tudományos Akadémián, illetve a zeneakadémián, adventben pedig Frankfurtban, Insel Reichenauban, Stuttgartban és Lübeckben tapsolt neki a közönség.

Verebics Ibolya egyik szeme sír, a másik pedig nevet, legalábbis ami a januárt illeti. Öröm számára, hogy az új év első hónapjában az operaházban Mozart Titus kegyelmében Servilia szerepét énekli, s némi bánat, hogy német iskolába járó gyermekével néhány hétig csak telefonon tarthatja a kapcsolatot.

– Örök szeretettel szeretlek téged – idézi Isten szavait a vallását büszkén vállaló Verebics Ibolya, s nem titkolja azt sem, az üzenet a győrieknek szól, akikkel január 6-án személyesen is találkozhat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véget ért a téli fesztivál

Karácsonykor véget ért a győri Téli Fesztivál, amely idén is bővelkedett látványban, eseményekben. Tovább olvasom