Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Vérbosszú a rossz házasságért

Győr–Balatonfüred - Tizenhat év fegyházbüntetésre ítélt a Győri Ítélőtábla egy balatonfüredi férfit, aki két éve szörnyű brutalitással végzett felesége barátnőjével, mert őt okolta megromlott házassága és neje kilengései miatt.
A több mint egyórás védőbeszéd sem győzte meg a bíróságot, dr. Kovács Tamás tanácsa szerint egyértelműen bizonyított, hogy a negyvenkilenc éves Zugor Károly ölte meg két éve S. Ramónát, felesége barátnőjét. A balatonfüredi házaspár tavalyelőtt ismerte meg a sértettet, az asszony és a gyakori vendég között egyre szorosabb lett a viszony. Ezzel párhuzamosan – vagy legalábbis a férfi így élte meg – romlott meg a több mint tíz éve köttetett házasság, s így Zugor Károly a másik nőt okolta neje elfordulásáért. A kamionsofőr egész napokat dolgozott, jól keresett, mégis rövid idő alatt arra kellett ráébrednie, hogy vagyonát 2–3 millió forintos jelzálog terheli. A pénz az ő háta mögött folyt ki a felesége kezéből, s ezért érthetően egyre gyakoribbá váltak a konfliktusok. Ám a családi dráma akkor vette csak igazán kezdetét, amikor az asszonynak viszonya lett a bűnbak társnő öccsével, azok után, hogy férje már addig is rendezett féltékenységi rohamokat. A férfi hamar rájött az igazságra, s 2006 nyarán már szinte mindennapos volt a veszekedés, amely – legalább egyszer – dulakodássá is fajult.

Az asszony elköltözött, s barátnője édesanyjánál húzta meg magát, ahol a férfi rendszeresen fenyegette őt. Ramónával is összeszólalkozott, de a nő határozottan elküldte. Egy nappal azután, hogy ököllel megütötte és meg is rúgta feleségét, augusztus 20-án hajnalban már két feszítővassal ment el a barátnő albérletébe. Az ajtót betörte, s a szobában teremve a megdöbbent asszony nyakát kezdte szorongatni. De a fojtogatás csak az iszonyú brutális verés kezdete volt: rátérdelt a fuldoklóra, aki az eszméletvesztés határán, védekezésre képtelenül három ütést kapott a koponyájára, s a földön hasalva még négyszer csattant fején az ötven cm hosszúságú vas. Pár percen belül meghalt, iszonyú szenvedéséről mindenütt vérfoltok árulkodtak. A férfi elhagyta a házat, s délelőtt ezzel hívta fel az áldozat öccsét: „Örülhetsz, hogy szétromboltál egy családot, te okoztad ezt a dolgot..."

A nyomozók először tanúként hallgatták ki Zugor Károlyt, aki aztán nem sokkal később gyanúsítottá vált. A Veszprém Megyei Bíróság tizenhat év fegyházbüntetésre ítélte a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt megvádolt férfit, aki védőjével együtt felmentésért fellebbezett. Továbbra is tagadja, hogy ő követte volna el a gyilkosságot, szerinte hajnalban valóban berontott a házba, de akkor az asszony már a földön feküdt véresen. Arra a kérdésre, hogy akkor miért nem kapcsolt villanyt, miért nem volt kíváncsi a sértett állapotára és miért nem tette meg a legszükségesebb lépéseket, nem tudott kielégítő választ adni. A Győri Ítélőtábla helybenhagyta az ítéletet, így az tegnap jogerős lett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Búcsú Freész kollégától

A legutálatosabb feladat egy újságíró életében, ha búcsúznia kell egy kollégájától. Olyan ez, mint… Tovább olvasom