Kisalföld logö

2017. 05. 30. kedd - Janka, Zsanett 17°C | 30°C Még több cikk.

Véradóversenyt hirdet a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat

A Magyar Vöröskereszt, az Országos Vérellátó Szolgálat a 2012/13-as tanévre meghirdeti a VII. Országos Felsőoktatási Véradóversenyt "Adj vért, adj esélyt!"elnevezéssel.
A verseny célja az egyetemi, főiskolai korosztály véradásba történő bevonása, a véradó mozgalom megismertetése és népszerűsítése.
A VERSENY 2012. SZEPTEMBER 1-JÉN INDUL ÉS 2013. MÁJUS 24-IG TART.

Az eredményhirdetés 2013. június 14-én, a Véradók Világnapján lesz.
A verseny győztese a legnagyobb véradói aktivitást mutató felsőoktatási intézmény.

Az első helyezettek jutalma 500.000 Ft, melyet az intézmény és a helyi HÖK az egészségtudatos életmód, a véradás és véradásszervezés népszerűsítésére, illetve az intézmény véradóinak megbecsülésére használhatja fel.

A Magyar Vöröskereszt ezenfelül, tárgyalásokat folytat cégekkel, hogy termékeikkel, szolgáltatásaikkal támogassák az Országos Felsőoktatási Véradóversenyt. Az ebből származó nyeremények kiosztását külön játékszabályzat határozza meg, melyet a verseny indulását követően hozunk nyilvánosságra.

VERSENYSZABÁLYZAT
1. A versenyben résztvevő felsőoktatási intézmények nevezési lapot nyújtanak be a verseny szervezőihez. A nevezések intézményi (nem kari) szinten történnek. A nevezési lap elérhető a Magyar Vöröskereszt megyei/területi szervezeteinek véradószervezőinél, továbbá letölthető a www.veradas.hu oldalról.
A nevezési lapok meghosszabbított beérkezési határideje: 2012. október 1.., amelyet a következő címre kell benyújtani: Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága, 1051 Budapest, Arany János u. 31. A borítékon fel kell tüntetni: "Véradóverseny".
2. Részt vehet a versenyben (és vért adhat az intézmény képviseletében) Magyarország bármely egyetemén/főiskoláján hallgatói jogviszonnyal rendelkező nappali tagozatos hallgató. A véradónak fényképes állandó- vagy ideiglenes diákigazolvánnyal, vagy hallgatói jogviszony igazolással igazolnia kell, hogy mely egyetem/főiskola nappali tagozatos hallgatója.
3. A véradás lehet a felsőoktatási intézményben szervezett kiszállásos véradás, a felsőoktatási intézmény részére más helyszínen szervezett, vagy intézeti véradás. A véradáson részt vehet az összes magyarországi egyetem és főiskola bármely oktatója vagy dolgozója, de a versenyben kizárólag a nappali tagozatos hallgatók szerepelnek. A cél, hogy a felsőoktatási intézmény minél több hallgatója jelenjen meg az adott időszakban véradáson.
4. A kiszállások számát, helyszínét, önkéntesek bevonását a Magyar Vöröskereszt területi/megyei szervezetei illetve az intézményhez rendelt véradásszervező/helyi HÖK/helyi MVK alapszerv határozzák meg.
5. A verseny szervezői a nevezési lapokon feltüntetett hallgatói létszámok alapján többféle versenykategóriát állapítanak meg.
6. A részvételi aktivitás számítása: a nevezési lapot benyújtott intézményből megjelent nappali tagozatos véradók számát osztjuk az intézmény nappali tagozatos hallgatóinak összlétszámával. Az osztóban nem szerepelnek a levelező, esti és távoktatási tagozatos hallgatók, oktatók, dolgozók, de részt vehetnek a véradáson.
7. A verseny folyamán vért adott hallgatók létszámát a Magyar Vöröskereszt Területi/Megyei véradószervezői juttatják el, a véradó napon készült "Jegyzőkönyv" másolatának segítségével (ajánlott jelzésű) levélpostai küldeményként a Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatóságának címére (1051 Budapest, Arany János u. 31. A borítékon fel kell tüntetni:
"Jegyzőkönyv"). A "Jegyzőkönyv" másolatok beérkezésének utolsó határideje 2013. május 24. A megadott határidőig be nem küldött "Jegyzőkönyv" másolatok nem kerülnek értékelésre.
8. A verseny állását a verseny szervezői legalább havonta közzéteszik a www.voroskereszt.hu és a http://www.facebook.com/veradoverseny oldalon.
9. A versenybe benevező intézmények a nevezési lap beadásával hozzájárulnak ahhoz, hogy az esetlegesen bevonásra kerülő támogatók, reklámanyagai, termékmintái megjelenésre kerüljenek, az intézményben lebonyolított véradás alkalmával.
10. A nevező intézmények vállalják, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel (intézményi újság, weboldal, Facebook-oldal, faliújság, stb…) népszerűsítik a véradó mozgalom célkitűzéseit, a véradó eseményeken való részvételre buzdítják diákjaikat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy nap a kulisszák mögött a Győri Nemzeti Színházban

Szeptember 13-án ismét kitárulnak a Győri Nemzeti Színház ismert és titkos kapui. Reggel kilenc… Tovább olvasom