Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 12°C Még több cikk.

Vény nélküli gyógyszerek már a megyei postákon is

A patikaliberalizációnak köszönhetően nem csak a benzinkutaknál, hanem már három megyei postán is (Sopron, Mosonmagyaróvár, Csorna) kaphatók vény nélküli gyógyszerek. Lapunk úgy tudja, hamarosan a mobilposták autóiból is vásárolhatunk pirulákat.

Megyénkben elsőként a soproni 1-es posta kezdte meg a vény nélküli gyógyszerek árusítását még októberben. Az engedélyek beérkezése után a megye többi hivatala folyamatosan kapcsolódott be az értékesítésbe, így nemrégiben Csornán és a mosonmagyaróvári 1-es postán is vásárolhatunk a gyógyászati készítményekből a csekk és levél feladása előtt vagy épp közvetlen utána.

Aspirin az élen

Lista
A www.posta.hu honlapon a posta által forgalmazott patikán kívül kapható vény nélküli készítmények választéka is megtalálható.
Tomecskó Tamás, a Magyar Posta Zrt. szóvivője kérdésünkre elmondta, engedélyezési stádiumban van a győri és a kapuvári 1-es posta. A tervek szerint decemberben mindkét postán vásárolhatunk köhögés, láz elleni pirulát vagy szirupot. „Az első forgalmazási tapasztalat kedvező, a postára betérő ügyfeleink már az első hetekben igénybe vették a szolgáltatásunkat, Az árukészlet bővítése a teszt-forgalmazási időszak eredményeitől függ" – tájékoztatta lapunkat a sajtószóvivő.A posta adatai alapján a legkeresettebb vény nélkül kapható tabletta az Aspirin volt, azt követte a Neo Citran megfázás elleni készítmény. A harmadik helyre a Rennie Antacidum tabletta került.

Autón is jön a gyógyszer

Megyénkben a már említett öt posta végzi a mobilszolgálatást is, összesen 49 településen. A posta már tervezi a mobilpostákon keresztül is árusít gyógyszer. „Jelenleg a mobil járatok felszerelésénél tartunk (technikai eszközök, például a hűtőberendezés), amelyet követően remélhetőleg még ebben az évben valamennyi postáról induló mobil járat is elkezdhetik az értékesítést a kistelepüléseken" – fogalmazott Tomecskó Tamástól.

Vasárnapi Kisalföld
Ivánkovics József

Olvasóink írták

 • 3. Lucifer 2007. november 25. 14:25
  „Gyógyszerek illetve gyógyhatású készítmények eladásával foglalkozzon olyan,akinek van egy kis rálátása a dologra...Vagy majd a pota elküldi az alkalmazottait gyógyszerészeti továbbképzésre????”
 • 2. Feri 2007. november 25. 13:46
  „Véleményem, hogy a POSTA ne foglalkozzon gyógyszertermék eladással! Inkább azzal kellene foglalkoznia, hogy az ügyfeleket mihamarabb kiszolgálja, és ne legyen hosszabb a sorbanállás. Márpedig, ha még plusz gyógyszer, illetve gyógyhatású termék eladásával is foglalkozik, az még hosszabb sorbaállással is járna!
  Tehát a gyorsabb kiszolgálásra kellene öszpontosíatani!”
 • 1. pancser 2007. november 24. 22:39
  „Akkor amikor a posta nem nagyon alkalmazkodik a vevők igényeihez, mert verseny e szolgáltatásban nincs, miért akar egy versenyterületre belépni? A postai dolgozók száma tapasztataim szerint nem alkalmazkodik a sorban állok számához. Több ablak van nyitva, ha senki sincsen, akkor sincs több nyitva ha hosszú sorok kígyóznak, az emberek maroknyi csekkel 30 percet kénytelenek várni, meg az is aki csak egy ajánlott levelet akar feladni. Posta legyen posta, mégpedig jó posta! A posta vezetése nem sok hasznot remélhet a gyógyszerárúsításból, itt már megint belépett a politika, ezért csinálják!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elit hotel a kórházban?

Győr - A megyei közgyűlés elfogadta a Petz-kórház 2008–2012 közötti fejlesztési programját,… Tovább olvasom