Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Vendéglátóhelyek: hiába kérik, újakkal már nem szerződnek

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány nem köt újabb szerződéseket, ezért csak a már engedéllyel rendelkező 540 hazai étterem fogadhatja el az üdülési csekket.

A vendéglátósok szorgalmaznák a mielőbbi változást.

A vendéglátóhelyek felismerték az üdülési csekkekben rejlő nagyszerű lehetőségeket, ezért rendszeresen bombázzák kéréseikkel a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány szakembereit, hogy kössön velük is szerződést. Az éttermesek sérelmezik, hogy az alapítvány rendre visszautasítja a szálláshellyel nem rendelkező vendéglők kérelmeit.

Piros Varga Zoltán felszolgáló nap mint nap fogad el üdülési csekket. Fotó: Magasi
Piros Varga Zoltán felszolgáló nap mint nap fogad el üdülési csekket. Fotó: Magasi

A Magyar Vendéglátósok Ipartestülete levélben lobbizott tagjaiért, de a válaszból kiderült, hogy az alapítvány egyelőre nem köt több szerződést, továbbra is csak a már engedéllyel rendelkező 540 hazai étterem fogadhatja el az üdülési csekket. A döntést azzal indokolták, hogy szeretnék, ha a bont üdülésre, pihenésre fordítanák a tulajdonosaik, s azt is megfogalmazták, hogy a forgalmazási kapacitás bővítéséhez komolyabb informatikai fejlesztés szükséges, ami csak a jövőben valósulhat meg.

Az éttermesek sérelmezik, hogy az alapítvány rendre visszautasítja a szálláshellyel nem rendelkező vendéglők kérelmeit.
A Magyar Vendéglátók Ipartestületének soproni tisztségviselője, Major Vilmos úgy véli, talán a szállodások érdekképviselete erősebb, mert az üdülési alapítvány elsősorban azokkal köt szerződést, akik szálláshelyet is értékesítenek.

– Pedig nagyon jó dolog az üdülési csekk rendszere, amióta ez létezik, jóval több nálunk is a hazai vendég – fogalmazott Major Vilmos, aki az egyik soproni vendéglátóhely kereskedelmi igazgatójaként tevékenykedik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A lengyel áldozatokra emlékeztek

Győr - Gyertyagyújtással emlékeztek a szombati szmolenszki repülőgép-baleset áldozataira, köztük… Tovább olvasom