Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Vendégbarát a győri Városi Művészeti Múzeum

Az évi több mint 30 ezer látogatót fogadó intézmény kategóriájában a győri Városi Művészeti Múzeum nyerte el a 2010 Vendégbarát Múzeuma címet. A díjat szombaton adták át.

A gyöngyösi Mátra Múzeum nevében Füköh Levente igazgató, a Hadtörténet Intézet és Múzeum képviseletében pedig Holló József Ferenc főigazgató vehette át szombaton Az Év Múzeuma elismerést a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében, a Múzeumok Majálisa megnyitó rendezvényén.

Az évi több mint 30 ezer látogatót fogadó múzeumok kategóriájában a győri Városi Művészeti Múzeum, az évi 5-30 ezer érdeklődőt vonzó múzeum kategóriában a tápiószelei Blaskovich Múzeum, a legkisebbek kategóriájában pedig a Tiszalúci Tájház nyerte el a 2010 Vendégbarát Múzeuma címet.


Az Év Múzeuma 2009 címet a Hadtörténeti Múzeum a magyar katonai hagyományok megmentése és megismertetése érdekében végzett sokirányú, kiemelkedő munkájával, látogatóbarát tevékenységével érdemelte ki. A Mátra Múzeum pedig a teljes körű múzeumfejlesztéssel, a kiállításokhoz kapcsolódó muzeológiai és közművelődési munkájával nyerte el a kitüntetést - méltatta a múzeumok munkáját Deme Péter, a bíráló bizottság tagja az átadón.

A rendezvényen az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) Közgyűjteményi Főosztálya különdíját a százhalombattai Matrica Múzeum vehette át a felújított és kibővített épületben rendezett magas színvonalú, látogatóbarát, interaktív kiállításáért. A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Múzeum a Pulszky Társaság - Magyar Múzeumi Egyesület különdíjában részesült sokszínű kiállítási programjainak és kulturális tevékenységének elismeréseként.

A Tiszazugi Földrajzi Múzeum az ICOM (Múzeumok Nemzetközi Tanácsa) Magyar Nemzeti Bizottság különdíját kapta a felújított épületben megrendezett látogatóbarát állandó kiállításáért és kiemelkedő múzeumpedagógiai tevékenységért.

A bíráló bizottság elismerő oklevelét vehette át a salgótarjáni Nógrádi Történeti Múzeum és a bonyhádi Völgységi Múzeum.

A bíráló bizottságot a pályázatot szervező Pulszky Társaság - Magyar Múzeumi Egyesület és a többi szervezet, az OKM Közgyűjteményi Főosztálya, a Nemzeti Kulturális Alap szakmai kuratóriuma, az ICOM Magyar Nemzeti Bizottsága és a Magyar Nemzeti Múzeum képviselői alkották.

Az Év Múzeuma díj fontos eleme a Múzeumok Majálisa rendezvénynek. A szakmai elismerésen túl a látogatókra is hatással van, hiszen valószínűleg többen érdeklődnek majd a kitüntetett intézmény kiállításai iránt - mondta Vígh Annamária, az OKM Közgyűjteményi Főosztályának vezetője. Hozzátette: ezek a múzeumok megmutatták, hogyan lehet és kell a "szükségből erényt kovácsolni."

Idén három kategóriában 23 múzeumra szavazhatott a közönség a vendégbarát múzeumokra - tájékoztatott Szűcs Balázs, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese. Elmondta: a megmérettetésen indult múzeumokra csaknem négyezer szavazat érkezett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másfélszeres túljelentkezés a munkahelymegőrzési pályázatra

Másfélszeres túljelentkezéssel zárult a győri önkormányzatnak a helyi mikro- és kisvállalkozások… Tovább olvasom