Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Vegyesvállalatot alapított Fehrer és a Rába

Autóipari üléshab gyártására vegyesvállalatot alapított Magyarországon a német Fehrer Automotive GmbH és a Rába Járműipari Holding Nyrt. - közölte a Rába szerdán.

A Fehrer-Rába Járműipari Kft. 2009 októberében kezdi meg működését.
A vegyesvállalat 12 millió eurós beruházást valósít meg a követező három évben.

A tervezett fejlesztés két és félszeresére növeli a jelenlegi gyártókapacitást Móron, s ez lehetővé teszi újabb hazai és külföldi piacok megszerzését. A jelenlegi kapacitás mintegy 200 ezer autóhoz elegendő.
Stratégiai cél a térségben működő járműipari cégek megnyerése a régióban, a meglévő vevőkör megtartása mellett. Jelenleg a Suzuki a Rába autóipari üléshab termékének legfontosabb vevője. A vegyesvállalat kihasználja a kedvező földrajzi elhelyezkedésből származó előnyt, a közép-európai piacok közelségét, az autógyártók könnyebb elérését.
A Fehrer a vegyesvállalat többségi tulajdonosa, 70 százalékos részesedése a fejlesztéshez szükséges tőkéből, a know-how-ból és speciális berendezésekből tevődik össze. A Rába 30 százalékos részesedését a munkaerő és a jelenlegi gyártókapacitás apportja biztosítja. A magyar fél a Rába alkatrész üzletágának habosító üzemét vonta be a vegyes kft-be. Az alkatrész üzletág a rendelkezésére álló fejlesztési forrásokat a továbbiakban az ülésváz, és -huzat alkatrészek gyártására összpontosítja - tartalmazza a közlemény.

A Fehrer GmbH jármű beltéri alkatrészekre specializálódott, családi tulajdonban lévő cég, elsősorban üléshabokat, ülés modulokat, tetővásznakat gyárt. Húsz telephelyen - Európában, a tengerentúlon és Dél-Afrikában - több mint 3000 embert foglalkoztat. 2007-ben 420 millió eurós árbevételt ért el.

A Rába csoport üzleti portfólióját három önálló, egymáshoz kapcsolódó járműipari üzletág alkotja: a futómű, az alkatrész és a jármű üzletág. A Rába erősen export orientált vállalat, stratégiai piacai az Amerikai Egyesült Államok, az EU és a FÁK. A vállalatcsoport éves értékesítése 200 millió euró. A győri székhelyű Rába Járműipari Holding Nyrt. részvényeit a Budapesti Értéktőzsdén jegyzik.

Olvasóink írták

  • 2. PaPa 2009. március 05. 07:04
    „Várható volt a tranzakció mivel tavaj hiány termelt, hogy olcsobban el lehesen adni. Ez már bevet szokás Magyarországban. Szégyen amit ezzek a szarházi tulajdonosoknak csúfolt szarházi banda csinál.
    Megint majd a jellenlegi vezetők esznek a husos fazékból és ha úgy gondolja a német bezárja a jól műkődő űzemet mert a saját német dolgozóinak kell a munka. Megint piacot adunk el szarért hugyért szégyelhetik magukat.”
  • 1. enzof 2009. március 04. 16:45
    „Legalább most már tud többet lopni tisztelt (....)!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Intim video egy győri diáklányról

Győr - Egy tizennégy éves győri diáklány tudta nélkül vagy sem, de a világhálóra tettek egy videót… Tovább olvasom