Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Vegyes vállalat üléshabok gyártására

Győr - Az autóiparban használatos üléshabok gyártására hozott létre vegyes vállalatot a német F. S. Fehrer Automotive GmbH és a győri Rába Járműipari Holding Nyrt. A Fehrer–Rába Járműipari Kft. 2009 októberében kezdi meg működését.
A vegyes vállalatban a német cég 70, míg a Rába 30 százalékos tulajdoni hányaddal rendelkezik. A Fehrer 70 százalékos részesedése a fejlesztéshez szükséges tőkéből, a know-how-ból és a speciális berendezésekből tevődik össze, míg a Rába 30 százalékos részesedését a munkaerő és a jelenlegi gyártókapacitás apportja révén biztosítja.

A tervek szerint az autóipari üléshab gyártására szakosodott vegyes vállalat keretében 12 millió euró értékű beruházás valósul meg a következő 3 évben. A tervezett fejlesztés több mint két és félszeres kapacitásbővülést eredményez Móron, ami a partnerek meglévő vevőinek magasabb színvonalon történő kiszolgálásán túl további piacok megszerzését is lehetővé teszi.

Az 1875-ben, Kitzingenben alapított, családi tulajdonban lévő Fehrer 20 telephelyen (többek között Németországban, Svédországban, Csehországban, Oroszországban, az Amerikai Egyesült Államokban, Spanyolországban, Dél-Afrikában és Brazíliában) több mint 3000 embert foglalkoztat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Leier Hungária válasza a válságra

Győr - Az innováció a helyes válasz a pénzügyi válságra: a Leier cég központjában szerdán legalábbis… Tovább olvasom